Ένας «φάρος» στην Καλλιθέα

Ένα καφενείο, διαφορετικό από τα άλλα λειτουργεί στην οδό Φραγκούδη 15- 17Β στην Καλλιθέα. Διαφορετικό όχι για τις υπηρεσίες του αλλά για τους στόχους του, που είναι να βοηθήσει στην ένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στην παραγωγική διαδικασία.

Η Νίνα Κομνηνού βρέθηκε στις «Διαδρομές» και συνομίλησε με τον Μάρκο που εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια στο Καφενείο. «Συνεργάζομαι με τα παιδιά εδώ για να συνεχίσω τη ζωή μου. Μαθαίνεις τη συμπεριφορά σου και τις αδυναμίες σου» μας εξηγεί.

Η Δέσποινα Κατσούδα, ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός και μέλος του διοικητικού

συμβουλίου του συνεταιρισμού «Διαδρομές», εξήγησε την πρωτοποριακή δράση του Πολιτιστικού Καφενείου και διευκρίνισε ότι κάθε λεπτό του ευρώ επανεπενδύεται στην εργασία και στην απασχόληση ατόμων από ευάλωτες ομάδες.
Όσον αφορά το καφενείο «προσφέρει υψηλής ποιότητας εδέσματα με μεράκι από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με τιμές προσιτές και σύμφωνες με τον καιρό της κρίσης. Ο χώρος λειτουργεί επίσης με πολιτιστικό προφίλ, φιλοξενώντας εκθέσεις και ημερίδες για την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας». «Λειτουργούμε σα "Φάρος" στη γειτονιά για κάθε άνθρωπο που έρχεται για να κουβεντιάσει το πρόβλημα του και να απενοχοποιηθεί για οτιδήποτε τον έχει παιδέψει σε μία δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε», λέει η κα Κατσούδα.

Οι «Διαδρομές» έχουν αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης «Πολιτιστικό Καφενείο - Ένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στην παραγωγική διαδικασία μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε) 10ΟΥ ΤΟ.Ψ.Υ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Keywords
Αναζητήσεις
κοισπε διαδρομες
Τυχαία Θέματα