ΠΑΣΥΚΑΦ: Χαιρετίζει την απόφαση Υπουργικού για διορισμό Εθνικής Επ. Καρκίνου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) χαιρετίζει και υποστηρίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΚΟ, με πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, η επιτροπή αποτελείται από τους: Πρόεδρο Δρ Παύλο Δράκου και Μέλη Δρ Νίκο Κατωδρύτη, Δρ Μιχάλη Καϊλίδη Δρ Σίμο Μαλά, Δρ Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Δρ Γιόλα Μάρκου, Δρ Κυριάκο Κυριάκου, Αντώνη Αντωνίου και Αντώνη Τρύφωνος.

Ο

ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τα συγχαρητήρια του και εύχεται κάθε επιτυχία στην επιτροπή ως προς τα νέα της καθήκοντα.

ΠΑΣΥΚΑΦ, σημειώνεται, «συνοδοιπόρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο, υποστηρίζει και εργάζεται για την επίτευξη του στόχου της, ο οποίος, σε συνάρτηση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Καρκίνο, είναι η ορθολογιστική αντιμετώπιση της ασθένειας του καρκίνου και η παροχή της καλύτερης δυνατής βοήθειας στους πάσχοντες από την πρώιμη πρόληψη μέχρι την θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα».

Στόχος, καταλήγει, «που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ξεκάθαρου σχεδίου δράσης για υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για έλεγχο του καρκίνου και της δημιουργίας του Ινστιτούτου Καρκίνου Κύπρου, το οποίο θα έχει και την ευθύνη της υλοποίησης».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα