ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής για τουρισμό

Ανησυχία για την “αρνητική” βαθμολόγηση του τουρισμού από την ΕΕ, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), Πόλυς Καλλής, μιλώντας κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ επισημαίνει την ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής (α) στη στρατηγική επιλογής αγορών και (β) στο σχεδιασμό συνολικής τουριστικής εμπειρίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Συνδέσμου, «προτεραιότητα πρέπει να δίδεται σε αγορές με σταθερές γεωπολιτική θέση και οικονομία, αλλά και

αναπτυγμένη κουλτούρα διακοπών. Παράλληλα η ‘τουριστική εμπειρία’ μας απαιτεί ‘ολιστική ποιοτική αναβάθμιση, νοοτροπίας, υποδομών, υπηρεσιών, κυριότερα των ανθρώπων, εντός και εκτός τουρισμού’».

«Ανησυχούμε για την αρνητική βαθμολόγηση του τουρισμού από την ΕΕ και αναμένουμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος εκφράζει “έντονη δυσφορία για τον αποκλεισμό των διευθυντικών στελεχών από τη συλλογική προσπάθεια ορθολογιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων στο τουρισμό”.

Σε ό,τι αφορά τον ΚΟΤ, ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ προσδοκεί σε άμεσο και αποτελεσματικό εξορθολογισμό του, κύρια με σχεδιασμό τουριστικού μπραντ και εταιρικής κουλτούρας και δηλώνει ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε, εκ των έσω και εκ βάθρων, αναστύλωση του, σε στελέχωση, νοοτροπία και παράλληλα στην τουριστική νομοθεσία.

Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για “μάλλον άτονη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου” και τονίζει την ανάγκη για υλοποίηση εμπλουτιστικών έργων, για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, στο μοντέλο «νους υγιής, σώμα υγιές ολόχρονα στην ηλιόλουστη Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα