ΠαΣΣΠ:Xαιρετίζει αλλαγές για εξωνοσοκομειακή φροντίδα σε ΟΑΥ

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ), με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τις αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά την εξωνοσοκομειακή φροντίδα.

Όπως αναφέρει, τα 12 κέντρα υγείας που λειτουργούν σήμερα παγκύπρια, συρρικνώνονται σε επτά, τα οποία αναδιοργανώνονται, ενισχύονται και επιτέλους επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 20:00 η ώρα, ενώ κάποια από αυτά θα παραμένουν σε λειτουργία και το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι.

"Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΠαΣΣΠ προς άμβλυνση του φόρτου που παρατηρείται στα τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών

και πρωτίστως για την καλύτερη εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του κοινού. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του μακροχρόνιου σχεδιασμού της παρούσας Κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια και εξωνοσοκομειακή φροντίδα και η ΠαΣΣΠ παραμένει σταθερός υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας", προστίθεται.

Ικανοποίηση εκφράζεται για την προώθηση πλήρωσης 14 κενών θέσεων στον ΟΑΥ, που θα ενισχύσει, όπως αναφέρεται, τον οργανισμό και θα επιταχυνθούν όλες οι ενέργειες που εμπίπτουν στα πλαίσια της σφαίρας της εργασίας του ΟΑΥ και πρωτίστως την προώθηση του λογισμικού, που είναι ο πυλώνας του όλου σχεδιασμού πάνω στον οποίο βασίζεται η μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας και θα μπορεί να προχωρήσει.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα