Πασκουάλ: «Έκπληξη για μας ήταν το πρώτο ματς!»

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε ότι δεν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η εμφάνιση της ομάδας του, αλλά... το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, Επίσης μίλησε και για τη μη χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αρχικά είπε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτήν τη νίκη. Ήταν ένα κλασσικό ματς των Playoffs. Θέλαμε να

ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και βήμα βήμα να νιώσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολλή καλή άμυνα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη»,

Και συνέχισε: «Όλη τη σεζόν παίξαμε καλά. Πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής δεν είχαμε χάσει ούτε ένα ματς. Στο πρώτο ματς παίξαμε απαίσια. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας τους 19 μήνες που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Αυτά ωστόσο σε οδηγούν στην αντίδραση και εμείς αντιδράσαμε. Ήταν πιο τυπικό ματς των playoffs αφού στο τέλος δυο-τρεις αποφάσεις επηρεάζουν το ματς. Δεν ήταν έκπληξη το πώς παίξαμε σήμερα, αλλά το πώς παίξαμε την Κυριακή. Αυτό που ξεχωρίζει τις καλές από τις σπουδαίες ομάδες είναι το πώς αντιδρούν σε καταστάσεις σαν αυτή».

Για τις 4 σερί νίκες του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, απλά είπε ότι «προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε ματς. Είναι δύσκολο να το κάνεις, αλλά όταν έχεις σπουδαία ομάδα, μπορείς να τα καταφέρεις».

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς πρωταγωνιστές, είπε: «Είναι σημαντικό να βοηθούν όλοι οι παίκτες όσο το δυνατόν περισσότερο. Με δύο παίκτες, είναι αδύνατον να κερδίσεις τέτοιο ματς. Το πιο σημαντικό είναι να νικάς και σήμερα τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το ματς της Κυριακής που θα είναι διαφορετικό για τις δυο ομάδες. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να παίξουμε έξυπνα».

Όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά; «Ήταν μόνο τακτική και τίποτε άλλο. Αποφασίσαμε να βρούμε άλλους τρόπους με περισσότερα ψηλά κορμιά. Στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, όταν κάποιος παίκτης δεν παίζει, είναι πάντα ο πρωταγωνιστής.»

Keywords
Τυχαία Θέματα