ΠΑΣΙΝ: «Πράσινο» στο μνημόνιο συνεργασίας με ΟΑΥ για ΓεΣΥ

Ο ΠΑΣΙΝ σε συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης 9/1 αποφάσισε κατ' αρχήν αποδοχή του μνημονίου συναντίληψης ως βάση διαπραγμάτευσης με έκαστο νοσηλευτήριο ξεχωριστά, υπό την προϋπόθεση / διαλυτική αίρεση  να δοθούν οι ζητούμενες εγγυήσεις από το Κράτος καθώς και οι διευκρινίσεις και στοιχεία από τον ΟΑΥ μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2020.

Οι απαιτούμενες εγγυήσεις, διευκρινίσεις

και στοιχεία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τις αρμόδιες αρχές από συσταθείσα επιτροπή του ΠΑΣΙΝ εντός της επόμενης βδομάδας.

Το SigmaLive, έχει εξασφαλίσει επιστολή της Πολυκλινικής Υγείας στη Λεμεσό η οποία έχει ως αποδέκτη τον Πρόεδρο του ΠΑΣΙΝ, Σάββα Καδή.

Η επιστολή με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου, ανακοινώνει την πρόθεση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου για την ετοιμασία τεχνοοικονομικής μελέτης σχετικά με την οικονομική του βιωσιμότητα σε περίπτωση ένταξής του στο ΓεΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καδής ανέφερε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα έχει επαφές με τον ΟΑΥ. «Η Επιτροπή έχει κλείσει μια συνάντηση με τον ΟΑΥ την Πέμπτη, η ώρα 12 το μεσημέρι για να πάρει περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά το Μνημόνιο. Θα προσπαθήσουμε μέσω του Υπουργού Υγείας, ο οποίος έχει χαιρετίσει την συμφωνία, να πάρουμε τις εγγυήσεις της Πολιτείας, ούτως ώστε πριν τις 30 Ιανουαρίου να μπορέσουμε να υπογράψουμε το Μνημόνιο», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, σημείωσε ότι ο Οργανισμός χαιρετίζει την απόφαση του ΠΑΣΙΝ.

Όπως πληροφορούμαστε, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΠΑΣΙΝ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μικρής διαρκείας στον ΟΑΥ.

Αναμένεται εντός της ερχομένης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών, ενώ ο ΠΑΣΙΝ θα αναμένει την αποσαφήνιση κάποιων σημείων του μνημονίου.


Εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις με τις κλινικές θα αρχίσουν να διεξάγονται περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου χαιρέτισε την απόφαση του ΠΑΣΙΝ με μήνυμα του σε tweet. “Χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση του ΠΑΣΙΝ που αποτελεί μια θετική εξέλιξη στην πορεία για την υλοποίηση της 2ης φάσης του ΓεΣΥ”, έγραψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα