ΠΑΣΙΚΑ: Καλεί τα μέλη του να μην επαναλειτουργήσουν εξαιτίας του Πρωτοκόλλου

"Απογοήτευση, λύπη αλλά και θυμό", εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής για το Πρωτόκολλο, με βάση το οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής από σήμερα, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα μελετήσει το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη του να μην λειτουργήσουν.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση τους Συνδέσμου, εδώ και μέρες συμβουλεύουν τα μέλη τους ότι ο ανοικτός εξωτερικός χώρος είναι όπως αυτός ορίζεται μέσα από τον Περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) νόμο.

Δυστυχώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ οι πλείστοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει

σε ετοιμασίες  για να λειτουργήσουν με βάση άλλα  δεδομένα, την τελευταία στιγμή και ελάχιστες ώρες πριν από την πολυπόθητη επανεκκίνηση ανατρέπονται για τους πλείστους τα πάντα, αφού το πρωτόκολλο ανατρέπει τον ίδιο τον νόμο ποΥ ορίζει τον εξωτερικό χώρο.

Δείτε εδώ: Τα «λικνίσματα» και η «ακουστική μουσική» που έγιναν viral και η εξήγηση

Στην ανακοίνωση του ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρεται στο θέμα της απαγόρευσης της εξυπηρέτησης από μπουφέ, που στην ουσία ουδεμίαν διαφορά, όπως σημειώνει, έχει από την εξυπηρέτηση μιας καφετέριας όπου κάποιος παίρνει ο ίδιος τον καφέ του και το σνακ του, μια ψησταριά, μια ψησταριά ενός φούρνου ή υπεραγοράς η οπουδήποτε αλλού, στέκεται ο κόσμος σε μια ουρά και περιμένει να εξυπηρετηθεί.

Ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει επίσης πως ακόμα και ο τρόπος που διατυπώνεται η αναφορά στο θέμα της μουσικής "είναι γκρίζος" και αφήνεται στο καθένα να αποφασίζει για την ένταση και το είδος της μουσικής.

Τέλος, αναφέρει πως λόγω του ότι το πρωτόκολλο κυκλοφορεί με πάρα πολλή καθυστέρηση και ενώ έχουν όλοι προετοιμαστεί με βάση άλλα δεδομένα, ο ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ, θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη του να μην λειτουργήσουν, καταγγέλλοντας την απόφαση αυτή της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς βγαίνουμε για καφέ/ποτό/φαΐ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Ανοίγει με φωνές η εστίαση: «Άλλα συμφωνήσαμε στο πρωτόκολλο…»

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα