ΠΑΣΙΚΑ: Η Βουλή να καταψηφίσει το νόμο για τις εκπομπές ήχου

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, καλεί τη Βουλή να καταψηφίσει την πρόταση για τροποποίηση του περί Κέντρων Αναψυχής Νόμου (Άδειες Εκπομπής Ήχου του 2016 ) και να επιμείνει στην πιλοτική της εφαρμογή, ώστε να διαφανούν οι όποιες δυσκολίες και τότε να τροποποιηθούν όσα πρέπει, ώστε το 2019 να έχουμε μια ορθή και εφαρμόσιμη Νομοθεσία.

Σε

γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Λεβέντης αναφέρει ότι «δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις μας, για εξεύρεση τρόπων εφαρμογής της πιο πάνω Νομοθεσίας η και σε περίπτωση οιονδήποτε δυσκολιών να τροποποιείτο το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της, διαπιστώνουμε ότι όχι μόνον δεν έχουν εισακουστεί, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρείται τροποποίηση τέτοια, η οποία θα παραπέμπει τη νομοθεσία αυτή στα συρτάρια».

«Η συγκεκριμένη νομοθεσία είναι η εξέλιξη της Νομοθεσίας για Άδειες Εκπομπής Ήχου του 2007, η οποία επίσης ουδέποτε τέθηκε σε εφαρμογή. Η Νομοθεσία αυτή ψηφίστηκε, ώστε να μειώσει δραστικά το πρόβλημα της ηχορύπανσης και να άρει αρνητικές, άδικες και αναχρονιστικές πρόνοιες της Νομοθεσίας, που μέχρι σήμερα ρύθμιζε τις Άδειες Μεγαφώνων», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα