ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ: Εκκολάπτονται τα νομοσχέδια της υφαρπαγής

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, αναφορικά με το προσχέδιο της κυβερνητικής πρότασης για τα εργασιακά ζητήματα στη Cyta κατά τη διάρκεια της αποκρατικοποίησης.

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο ΓΓ της συντεχνίας, Αλέκος Τρυφωνίδης, έκανε λόγο για νομοσχέδια κλοπής, υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου και των θέσεων εργασίας.

Όπως είπε, παρά την διαφωνία της συντεχνίας με τις αποκρατικοποιήσεις, εντούτοις μπήκε στο διάλογο θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών

δικαιωμάτων των εργαζομένων, όποια λύση και να βρεθεί στο τέλος.

«Οι προτάσεις του υπουργού είναι πολύ εύκολες. Φορτώνουν στο κράτος το μισθολόγιο και τους υπαλλήλους. Να δώσουμε δηλαδή τους εργαζομένους και να αφήσουμε κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κάθε ιδιώτη που θα έρθει να αγοράσει τη Cyta, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι λόγω της εξειδικευμένης κατάρτησης του εργατικού δυναμικού της Cyta, θα είναι δύσκολο να απορροφηθούν στη δημόσια υπηρεσία με τις γνώσεις που έχουν.

Όπως είπε την Τρίτη, η συνεχνία θα μελετήσει με τους νομικούς της συμβούλους το έγγραφο για να διαπιστωθεί κατά πόσο ικανοποιήθηκαν οι 40 επισημάνσεις που είχαν κάνει επί του εγγράφου. Στη συνέχεια θα καταρτίσουν προτάσεις οι οποίες θα σταλούν στον Υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα