Παρουσίαση του βιβλίου «Εκδοχές ενός ποιήματος» στη Λεμεσό

Οι εκδόσεις «Φαρφουλάς» και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος σάς προσκαλούν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, στις 19:30, στην παρουσίαση του βιβλίου του, «Εκδοχές ενός ποιήματος», που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2016.

Στο χώρο του Καφενείου ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, στο κέντρο της Λεμεσού, θα μιλήσει ο ποιητής, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Παναγιώτης Νικολαΐδης ενώ ποιήματα από τη συλλογή θα απαγγείλει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ποιήματα ποιητικής που συμπλέκονται με το δραστικό ρήμα της ιστορίας και τη

σωματικότητα του ποιητικού υποκειμένου περιλαμβάνει η συλλογή «Εκδοχές ενός Ποιήματος» του Μιχάλη Παπαδόπουλου. Ο ποιητής, στην τέταρτη ποιητική συλλογή του, ξεγυμνώνει το ποιητικό υποκείμενο εκτοξεύοντας στην επικράτεια μίας αδυσώπητης πραγματικότητας… στίχους αιμάτινους, «τραυλούς», πικρά πέτρινους κι αγέρωχα ηττημένους στην επίπλαστη ευφορία μιας ανάπηρης νίκης.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Αμμόλιθος» (1997), «Εντός Συνόρων» (2000) και «Έλικας φανταστικού ελικοπτέρου» (εκδ. Φαρφουλάς, 2010). Για τη δεύτερη συλλογή τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης της Κύπρου. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε κυπριακά, ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ έχουν επίσης μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εργάζεται ως συντάκτης και δημοσιογράφος στον κυπριακό γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο.

Πότε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ώρα: 7:30

Πού: Στον Δρόμο, Λεμεσός (παλιά πόλη)

Επικοινωνία: Μιχάλης Παπαδόπουλος, 9934673, Γιάννης Ιωαννίδης 99442877.

Keywords
Τυχαία Θέματα