Ο Νίκος Παπαλουκάς στο Μουσείο Ζαμπέλα

Με αφορμή την περιοδική έκθεση 'Ο Ζωγραφικός Χώρος στο έργο του Νίκου Παπαλουκά', το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει την εισήγησή του «Από τη ζωγραφική του αισθητού, στη ζωγραφική του νοητού».

Ο Παπαλουκάς διαπραγματεύεται ιστορικά από την Αναγέννηση μέχρι την περίοδο του Μοντερνισμού το πώς οι πεποιθήσεις κάθε εποχής και η κοσμοθέαση διαμορφώνουν την αντίληψη της έννοιας του χώρου και σε προέκταση τη δημιουργία ζωγραφικού χώρου.

Ο Νίκος Παπαλουκάς γεννήθηκε το 1969 στο Πέλλα Πάϊς της επαρχίας Κερύνειας. Το 1974 αναγκάζεται να μετοικίσει στη

Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται ως εικαστικός. Σπούδασε Γραφικές και Καλές Τέχνες και έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2011, παρουσίασε το έργο του σε ατομική έκθεση στο Μουσείο Λογοτεχνίας του Κιέβου, Ουκρανία, και τον Μάρτιο του 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, Ελλάδα.

Για το έργο του έχουν γράψει ιστορικοί και κριτικοί Τέχνης και έργα του έχουν επιλεγεί και συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις και σε περιοδικά Τέχνης στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει διδάξει για σειρά ετών ως συνεργάτης στο Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και στο τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό. Από το 2015 είναι μέλος στο συμβούλιο της φιλοσοφικής εταιρείας Κύπρου

Συμμετοχή: δωρεάν

Για εγγραφή | 22 456 098 / [email protected]

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εκ των προτέρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα