Παρούσα στα ημιτελικά η Γαλλία

Παρούσα στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ η Γαλλία, επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί στο ζευγάρωμα με τη Λετονία και επικράτησε 84-70 με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Αντίπαλός της στο δρόμο για το χρυσό η Ισπανία.

Η Γαλλία νίκησε γιατί... παρά τις λεπτές ισορροπίες του πρώτου ημιχρόνου υπήρχε τεράστια διαφορά σε ταλέντο

και λύσεις. Η Λετονία έκανε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο μισό και αιφνιδίασε τους "τρικολόρ" με το γρήγορο παιχνίδι της. Προηγήθηκε μάλιστα 23-15, ενώ μετά το 27-26 από τον Ζελαμπάλ πήγε στο +5 (34-29) με κορυφαίο τον βετεράνο Γιανιτσένοκς.

Όταν ο Τόνι Πάρκερ άρχισε ν' ανεβάζει την απόδοσή του, οι συμπαίκτες του ένιωσαν καλύτερα. Αυτός με 9 πόντους σε 1,5 λεπτά έκανε το 40-36 του 20' και έδωσε το έναυσμα στους υπόλοιπους να κυριαρχήσουν. Ο Ντε Κολό πήρε τη σκυτάλη από τον αρχηγό του, μαζί και ο Γκομπέρ με τον Μπατούμ, με αποτέλεσμα το 52-40, αφού το χαμηλό σχήμα της Λετονίας δεν ήταν αποδοτικό.

Η Γαλλία ξέφυγε ακόμη και 63-47 (32'21''), δίχως να νιώσει την παραμικρή απειλή στο υπόλοιπο του αγώνα. Μάλιστα ο Κολέ έκανε συντήρηση, με Καουντί και Βέστερμαν στο παρκέ, ενόψει του μεγάλου ημιτελικού με την Ισπανία, την Πέμπτη (22:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα