Παρέμβαση ΠτΔ/Παιδεία: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς συνδικαλιστών

Την ξεκάθαρη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς του οποιουδήποτε συνδικαλιστή διατύπωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την ώρα που βρίσκεται σ’ εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Προεδρικό ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ενώ πρόσθεσε πως θα διαφανεί τι είναι το πρέπον.

O Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια και έχει υποχωρήσει από θέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται είναι πρόκληση στο σύνολο των εργαζομένων. Ο ΠτΔ είπε ότι έχουμε τον ψηλότερο προϋπολογισμό και τους καλύτερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς και τα χειρότερα μαθησιακά αποτελέσματα.

Σκληρή γλώσσα Αναστασιάδη - "Η Κυβέρνηση εντέλλεται για να κυβερνήσει κι όχι για να κυβερνηθεί από συνδικαλιστές"

"Το σχοινί δεν κόπηκε από την Κυβέρνηση, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και υποχωρήσαμε από θέσεις που έχουμε κατακριθεί από την κοινωνία γιατί μεταξύ των εργαζομένων δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί που έχουν τα προνόμια να εργάζονται λιγότερο, να αμείβονται περισσότερο και να μην έχουν τα αποτελέσματα που αναμένει η κοινωνία.

Δεν είμαστε εμείς που οδηγούμε στα άκρα. Καταλήξαμε σε συμφωνία στις 27 Ιουλίου που αθετήθηκε για εφ’ όλης της ύλης διάλογο. Στις 23 Αυγούστου που συνδιαμορφώθηκε μια πρόταση με τους ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στις 6 Σεπτεμβρίου που έδωσαν τα χέρια, υποσχέθηκαν και ευχαρίστησαν για το τι επετεύχθη. Δυστυχώς λόγω της ποικιλομορφίας και των διαφορετικών τάσεων μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα.

Ένα είναι το δικαίωμα, που γίνεται κατάχρησή του εις βάρος 120 χιλιάδων παιδιών και γονιών και πρόκληση στο σύνολο των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση είναι ανοικτή και έτοιμη για διάλογο για μεγάλα θέματα της Παιδείας. Εμείς είμαστε έτοιμοι με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη με την Διυπουργική υπουργική και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κληθείς να απαντήσει για τους κραδασμούς, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει τους τρόπους. Η Κυβέρνηση εντέλλεται και εκλέγεται από τον λαό για να κυβερνήσει και όχι να κυβερνηθεί από συνδικαλιστές που αναιρούν αυτά που έχουν συμφωνήσει", είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Πρέπει να γίνει συνείδηση από όλους ότι ένα είναι το δικαίωμα του συνδικαλισμού, άλλο είναι να γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος εις βάρος 120 χιλιάδων παιδιών, χιλιάδων γονιών, αλλά την ίδια ώρα και πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) 12 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς του οποιουδήποτε συνδικαλιστή. Η Κυβέρνηση εντέλλεται και εκλέγεται από τον λαό για να κυβερνήσει και όχι να κυβερνηθεί από συνδικαλιστές, οι οποίοι την μια μέρα συναινούν και την επομένη αναιρούν τα όσα έχουν συμφωνήσει.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) 12 Σεπτεμβρίου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα