Παρέμβαση Πραξούλλας για Κυπριακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τώρα είναι η ώρα οι ηγέτες να γίνουν ηγέτες, είπε η Πρόεδρος ΕΔΗ σε σεμινάριο ALDE για το Κυπριακό.

Έκκληση προς τους ηγέτες "να γίνουν ηγέτες, να ηγούνται και να μην ακολουθούν τον λαό", απηύθυνε από το βήμα συνεδρίου της ομάδας των Φιλελευθέρων για το Κυπριακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πραξούλλα Αντωνιάδου, Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών.

"Τώρα είναι η ώρα οι ηγέτες να γίνουν ηγέτες, τώρα είναι η ώρα να οδηγήσουν την κοινή γνώμη και όχι να ακολουθούν", δήλωσε. "Βλέπουμε παντού φόβο και κλείσιμο - παντού στον κόσμο - το

είδαμε στις ΗΠΑ, το είδαμε στο brexit, γλιτώσαμε τα χειρότερα στην Ευρώπη, αλλά..."

Συμφώνησε δε με την πρόταση Ντάουνερ περί επένδυσης στην συναισθηματική αλληλοκατανόηση (empathy), εξηγώντας ότι "οι ηγέτες πρέπει να κάνουν το κοινό να συμφωνήσει - αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο".

Πρόσθεσε ότι "οφείλουμε να εξηγήσουμε το μέλλον και τα οφέλη της επανένωσης". "Έγινα 60 και όλη μου τη ζωή τη ζήσαμε με το Κυπριακό", είπε. "Το μέλλον τη νέας γενιάς εξαρτάται και καθορίζεται από το Κυπριακό" σημείωσε. "Είναι σαν να μην έχουμε καμία άλλη ζωή", συμπλήρωσε.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι "έχουμε αποτύχει να διδάξουμε στις νέες γενιές την αξία του να ζούνε μαζί", κάνοντας εκτενή αναφορά στη μεγάλη διαδικασία της ευρωπαϊκής συμφιλίωσης μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα