Παρέμβαση Λ.Χριστοφόρου και πρόταση για αναγνώριση Γενοκτονίας Ποντίων

Η 19η Μαΐου είναι Μέρα Μνήμης και Τιμής για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Παρέμβαση Λ.Χριστοφόρου και πρόταση για αναγνώριση Γενοκτονίας Ποντίων

Αυτή τη Μέρα τιμούμε τους ιερομάρτυρες αδελφούς μας Έλληνες Χριστιανούς του αλησμόνητου Πόντου που εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους τη περίοδο 1916 - 1923. Περίπου 353.000 Έλληνες του Πόντου υπέστησαν τις Τουρκικές φρικαλεότητες και εξοντώθηκαν σε μία πρωτοφανή Γενοκτονία.

Οι αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου βίωσαν τη φρικτή Γενοκτονία, τον ξεριζωμό και τον

αφανισμό κάθε Ελληνοχριστιανικού στοιχείουΗ Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες που διέπραξε σε βάρος των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων.

Αποτελεί καθήκον μας, να αγωνισθούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, για να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη και να αποτελεί συμβολική πράξη αποτροπής ανάλογων εγκλημάτων σε βάρος της Ανθρωπότητας.

Προς υλοποίηση αυτού του στόχου, με Παρέμβαση - Ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής προς την Ε.Ε., την καλεί να προχωρήσει στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παρατίθεται αυτούσια τη Παρέμβαση - Πρόταση του, προς την Ε.Ε.:

“Η Ε.Ε., σεβόμενη την ιστορική αλήθεια και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων, ορθότατα αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Οι Νεότουρκοι δεν σταμάτησαν στη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά προχώρησαν και στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Περίπου 353000 Έλληνες του Πόντου υπέστησαν τις τουρκικές φρικαλεότητες και θυσιάστηκαν σε μία πρωτοφανή γενοκτονία, από το 1916-1923.

Οι αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου βίωσαν τη φρικτή γενοκτονία, τον ξεριζωμό και τον αφανισμό κάθε ελληνοχριστιανικού στοιχείου.

Αποτελεί καθήκον όλων μας να αγωνισθούμε για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, για να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη και η αναγνώριση αυτή να αποτελέσει συμβολική πράξη για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων σε βάρος της ανθρωπότητας. Έτσι, η Ε.Ε. οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ταυτόχρονα η Ε.Ε. πρέπει να καλέσει τη Τουρκία να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Νεότουρκοι. Η απόδοση δικαιοσύνης ξεκινά με την αναγνώριση της γενοκτονίας και η υποχρέωση αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας από τη Τουρκία αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα.
Ερωτάται η Επιτροπή:Πότε  θα προχωρήσει, άμεσα,  στην αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού;

Πώς προτίθεται να πιέσει την Τουρκία για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων και του Ποντιακού Ελληνισμού”

Keywords
Τυχαία Θέματα