Κατέθεσε νέο ιατρικό πρωτόκολλο η Ομοσπονδία για την Serie A

Η Ιταλική Ομοσπονδία (FIGC) κατέθεσε ένα νέο ιατρικό πρωτόκολλο 14 σελίδων στο Υπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου να πάρει την έγκριση και να ξεπεραστεί το εμπόδιο που υπάρχει με τις ομάδες της Serie A.

Ήδη ακυρώθηκαν οι ομαδικές προπονήσεις που θα ξεκινούσαν σήμερα Δευτέρα, λόγω του κανονισμού που υπάρχει για ομαδική καραντίνα σε περίπτωση ενός κρούσματος στην ομάδα.

Η Ομοσπονδία προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές στο ιατρικό πρωτόκολλο, το οποίο φυσικά

και έχει την έγκριση της Λίγκας.

Συγκεκριμένα προτείνεται εφόσον υπάρχει ένα θετικό κρούσμα του κορωνοϊού, αυτό να απομονώνεται και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να απομονώνονται επίσης σε μία τοποθεσία που θα είναι στο προπονητικό κέντρο ή σε ένα ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί. Να συνεχίσουν να προπονούνται οι υπόλοιποι στους οποίους θα γίνονται τεστ κάθε  48 ώρες για τις επόμενες 10 ημέρες, μέχρι να θεωρηθούν «καθαροί» από τον κορωνοϊό ώστε να μπορούν στην συνέχεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Επίσης να δοθεί η άδεια στους ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν στα σπίτια τους εφόσον έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, φορώντας μάσκες και γάντια.

Άγνωστη είναι μέχρι στιγμή η αντίδραση της Κυβέρνησης αλλά πολλοί θεωρούν ότι αν απορρίψει την πρόταση της Ομοσπονδίας, τότε δεν θα ξεκινήσει η Serie A.

Keywords
Τυχαία Θέματα