Παράταση των μέτρων που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει για αντιμετώπιση του κορωνοϊού και για προστασία των ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, ενημερώνει το κοινό ότι από το Σάββατο 21 Μαρτίου και για 15 ημέρες, οι Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων καθώς και οι Δομές 24ωρης φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, Κρατικές και Ιδιωτικές δεν θα δέχονται επισκέψεις.

Οι Φροντιστές θα συνεχίσουν την λειτουργία τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, έτσι όπως έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Οι έξοδοι των ενοίκων από την

Στέγη θα περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες.

Οι ρυθμίσεις που είχαν εξαγγελθεί στις 12 Μαρτίου με ισχύ μέχρι 22 Μαρτίου 2020, παραμένουν σε ισχύ για άλλες 15 ημέρες και συγκεκριμένα αφορούν:

Τα Κέντρα Ενηλίκων που εξυπηρετούν Άτομα με Αναπηρία καθώς επίσης και τα Κέντρα Ενηλίκων που εξυπηρετούν ηλικιωμένους θα συνεχίσουν την λειτουργία τους. Ωστόσο, προτρέπονται οι οικείοι των εξυπηρετουμένων στα πιο πάνω Κέντρα όπως, όπου υπάρχει η δυνατότητα, παραμείνουν στο σπίτι τους. Νοείται ότι οι έξοδοι των ατόμων θα πρέπει να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες και θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
Οι Κρατικοί Παιδοκομικοί Σταθμοί παγκύπρια αναστέλλουν την λειτουργία τους για 15 ακόμη ημέρες.
Οι Βρεφοπαιδοκομικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών παγκύπρια, που λειτουργούν είτε από Ιδιώτες, είτε από Μη Κυβερνητικούς Φορείς,  αναστέλλουν την λειτουργία τους για 15 ακόμη ημέρες.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα