Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο- Τρία αφορούν επαγγελματίες υγείας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ

κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 75 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 45 ήταν επαφές.

Τρία από τα οκτώ κρούσματα είναι επαγγελματίες υγείας στην Πάφο.

Απαντώντας σε ρωτήσεις προς τους δημοσιογράφους κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, η δρ. Ζωή Πανά, ανέφερε πως «εξακολουθούμε να έχουμε δύο σοβαρά περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και για τους δύο έχουμε ενημερωθεί ότι η κατάσταση τους είναι σταθερή».

Όσον αφορά τους δώδεκα ασθενείς που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου η δρ.Πανά είπε πως, «το ευχάριστο είναι δύο εξ αυτών έχουν αρνητικοποιήσει τα δείγματα τους και μπορεί να μιλάμε για ίαση των δύο περιστατικών».

Σε ερώτηση για τον αριθμό των δειγμάτων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Ιωάννου ανέφερε πως, «καθημερινά γίνονται τεστ. Χθες έγιναν περίπου 400 εργαστηριακές εξετάσεις. Γίνεται συνεχώς η ιχνηλάτισης. Αυτό βοηθάει στην έγκαιρη παρέμβαση και στον εντοπισμό των κρουσμάτων».

Από πλευρά του ο δρ. Νικολόπουλος εξήγησε ότι, «η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που έχουμε στην Κύπρο, αφορούν επί της ουσίας άτομα τα οποία ήτα υπό περιορισμό λόγω του ότι είχαν ταξιδέψει, είτε είναι από επαφές.

«Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν επιδημιολογικό ιστορικό και προκαλούν προβληματισμό. Το ένα κρούσμα αφορά κρούσμα στην Πάφο, όπου μόνο μια επαφή βρέθηκε θετική ενώ όλες οι επαφές ήταν αρνητικές στον ιό. Το δεύτερο είχε περιορισμένο αριθμό επαφών», εξήγησαν.

Ο δρ. Νικολόπουλος είπε τέλος ότι «μπορούμε να ευελπιστούμε ότι η μεταδοτικότητα μέσα στη κοινότητα θα μπορέσει να ελεγχθεί και από τη στιγμή που παίρνουμε μέτρα αναμένουμε μείωση της εξάπλωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα