Παρασημοφόρηση Κώστα Χατζηκωστή σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αγωνιστών Λεμεσού

Το φως που διαπνέει την ιστορία των Ελλήνων και του κυπριακού Ελληνισμού, μέσα από το βροντερό "ΌΧΙ" του '40 και το έπος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, έλουσε την χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Συνδέσμου των Αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ ΛΕΜΕΣΟΥ.

Κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος εξήρε την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στους Ιταλούς και τους Γερμανούς.

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών τίμησε διακεκριμένες προσωπικότητες του τόπου.

Προσωπικότητες

οι οποίες συνέβαλαν στην συντήρηση της εθνικής συνείδησης, την προαγωγή του ελληνοκεντρικού φρονήματος και αγωνίζονται άοκνα για την απελευθέρωση της Κύπρου

Ξεχωριστή ψηφίδα, η παρασημοφόρηση με τον Μεγαλόσταυρο της εθνικής παλιγγενεσίας 1821 -2021, του Πρόεδρου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «ΣΙΓΜΑ», Κώστα Χατζηκωστή.

Το πορτρέτο, αλλά και άγνωστες πτυχές του Κώστα Χατζηκωστή, σκιαγράφησε στην ομιλία του ο Γ.Γ. του ΣΑΠΕΛ, Σταύρος Σταύρου.

Ο κ. Σταύρου, αναφερόμενος στο λειτούργημά του, τον χαρακτήρισε ακάματο μελετητή, πρωτοπόρο και ως τον άνθρωπο που έφερε νέο πνεύμα στην δημοσιογραφία.

«Ο Χατζηκωστής είχε σημαντική συμβολή στην πορεία της πατρίδας μας. Και θα έχει, διότι με τον χαρακτήρα του θα είναι πάντοτε ο άνθρωπος τον οποίο πρέπει να σεβόμαστε και να ακούμε».

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Χατζηκωστής, αναφέρθηκε στα μηνύματα των εθνικών επετείων και στην ατέρμονη πάλη του κυπριακού ελληνισμού για απελευθέρωση.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό της κυβέρνησης και στον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, υπέδειξε την ευθύνη τους έναντι της πατρίδας.

 «Περνάμε τραγικές στιγμές. Και εσείς είστε Κυβέρνηση και εσείς στίγμα της Κυβέρνησης. Κάμετε ό,τι έκαναν και το ΄21 και το ’40 και το ΄55».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες του τόπου για την συνεισφορά τους.  Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρασημοφόρηση Κώστα Χατζηκωστή, Συνδέσμου Αγωνιστών Λεμεσού,parasimoforisi kosta chatzikosti, syndesmou agoniston lemesou