Παραμένει σε λειτουργία το ιστορικό ρυμουλκό «Οθέλλος»

Παραμένει σε λειτουργία και διατηρεί το όνομα του και την κυπριακή σημαία το ιστορικό ρυμουλκό «Οθέλλος».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «μετά από έντονες παραστάσεις που έγιναν προσωπικά από το Δήμαρχο, προς την Αρχή Λιμένων Κύπρου, προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ιστορικό ρυμουλκό «Οθέλλος", το οποίο ανήκει στην ΑΛΚ, μετά την προκήρυξη για πώλησή του, θα παραμείνει τελικά σε λειτουργία, θα διατηρήσει το όνομα του και την κυπριακή σημαία».

Υπενθυμίζεται ότι

το ρυμουλκό «Οθέλλος» αποκτήθηκε το 1966 από βρετανικό ναυπηγείο και πήρε το όνομα του από την ομώνυμη πύλη του Οθέλλου στα τείχη της πύλης της Αμμοχώστου.

Το "Οθέλλος" ήταν ένα από τα τρία ρυμουλκά που εξυπηρετούσαν το βασικό, μέχρι το 1974 λιμάνι της Κύπρου, αυτό της Αμμοχώστου.

Το σκάφος διασώθηκε το 1974 με πρωτοβουλία του καπετάνιου Ανδρέα Κυριάκου και άλλων μελών του πληρώματος του, εν μέσω πυρών από τα τουρκικά πολεμικά πλοία και την τουρκική αεροπορία.

Μετά από πολλές περιπέτειες το σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας το Σεπτέμβριο του 1974, όπου για τα επόμενα 19 χρόνια αποτέλεσε το κύριο ρυμουλκό του λιμανιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα