Παραλύει η Ελλάδα - Επηρεάζονται πτήσεις από και προς Κύπρο

Με 24ωρη παναπεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός

Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί,

διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ,ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αρχίζοντας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τημετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τημετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία θα επηρεάσει συνολικά 32 πτήσεις από και προς την Κύπρο

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Hermes Airports ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Ελλάδας, στην 24ωρη απεργία, θα επηρεαστεί σημαντικά το πρόγραμμα διεξαγωγής πτήσεων από και προς τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου»

Προστίθεται ότι «με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, θα επηρεαστούν συνολικά 32 πτήσεις (16 αφίξεις και 16 αναχωρήσεις) προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από και προς τα Αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Χανιών στις 7 Απριλίου 2016».

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επηρεάζονται 26 πτήσεις των εταιρειών Aegean Airlines, Blue Air και Emirates, ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου 6 πτήσεις της Ryanair. Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί 24 πτήσεις, ενώ άλλες 6 πτήσεις των εταιρειών Blue Air και Emirates έχουν αναπρογραμματιστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το κοινό που ενδιαφέρεται για τις αυριανές πτήσεις από και προς την Ελλάδα, καλείται όπως επικοινωνεί απευθείας με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, πριν την προσέλευσή του στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καθώς και να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Hermes Airports www.hermesairports.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα