Παραιτήθηκε ο Σόλων Κασίνης από βουλευτής – Αλλαγές σε κόμμα και ηγεσία

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σόλων Κασίνης του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου. Ο κ. Κασίνης ταλαιπωρείται εδώ και μεγάλο διάστημα από προβλήματα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή της από βουλευτής υπέβαλε και η νέα Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου. 

Λίφτινγκ στην κοινοβουλευτική ομάδα

Η παραίτηση Στέλλας Κυριακίδου και Σόλωνα Κασίνη, σε συνδυασμό με τον

επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αρχές της επόμενης βδομάδας, φέρνουν πολλές ανακατατάξεις ως προς τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ. 

Συγκεκριμένα, πρώτος επιλαχών του ΔΗΣΥ, είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος δύσκολα θα μετακινηθεί από το Προεδρικό στον ΔΗΣΥ. Συνεπώς, τη θέση της Στέλλας Κυριακίδου στα βουλευτικά έδρανα θα καταλάβει η δεύτερη επιλαχούσα, Σάβια Ορφανίδου. Η παραίτηση Σόλωνα Κασίνη, ανοίγει τον κοινοβουλευτικό δρόμο στην Ξένια Κωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Νουρής πηγαίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Άρα, τον Νίκο Νουρή θα αντικαταστήσει ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Επιπρόσθετα, εάν υπουργοποιηθεί κι ο Νίκος Τορναρίτης, τότε, ο τέταρτος επιλαχόντας των εκλογών του 2016 είναι ο Αντρέας Πιτσιλλίδης, ο οποίος όμως έχει αποστασιοποιηθεί από το κόμμα και την ηγεσία του. Έτσι, με είσοδο στην βουλή φλερτάρει ο Χρύσαθνος Φάκας.    

Αλλαγές και στην ηγετική πυραμίδα

Αλλαγές θα επέλθουν όμως και στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι η Στέλλα Κυριακίδου, εκτός από την παραίτηση από βουλευτής παραιτείται κι από τη μια εκ τριών θέσεων αντιπροέδρου που κατέχει. Εάν υπουργοποιηθεί ο Νίκος Νουρής, τότε θα κενωθεί και η δεύτερη θέση Αντιπροέδρου ενώ «ορφανή» θα μείνει και η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σε περίπτωση υπουργοποίησης του Νίκου Τορναρίτη. Άγνωστο επίσης παραμένει εάν ο Λευτέρης Χριστοφόρου θα εγκαταλείψει ή όχι τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος. Στην Πινδάρου, σημειώνεται ότι επιστέφει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι θα καταλάβει μια θέση στην ηγετική πυραμίδα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα