24ωρη απεργία λειτουργών Γρ.Ευημερίας – «Δεν είναι τιμωρητικά τα μέτρα»

Κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες και παίρνουν αποφάσεις οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Ευημερίας, σε σχέση με την απόφαση της Υπουργού να θέσει σε διαθεσιμότητα λειτουργούς μετά και το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού. 

Την ερχόμενη Δευτέρα κατέρχονται σε εικοσιτετράωρη απεργία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο γενικός γραμματέας της κλαδικής κοινωνικών λειτουργών της ΠΑΣΥΔΥ Κωνσταντίνος Καμπουράκος ανέφερε ότι τα μέτρα θα κλιμακώνονται αναλόγως των εξελίξεων.

Λήφθηκε επίσης

απόφαση οι υποθέσεις ανηλίκων που χειρίζεται κάθε λειτουργός να μην ξεπερνούν τις τριάντα, σε αντίθεση με ογδόντα έως εκατόν είκοσι, που αναλογούσαν μέχρι τώρα στον καθένα.

Επίσης αποφασίστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων που αφορούν ενήλικες να είναι σαράντα και για αιτητές πολιτικού ασύλου τριάντα.

Δεν θα παρέχεται επίσης πληροφόρηση σε πολίτες, για το αίτημά τους σε σχέση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ο εκπρόσωπος των κοινωνικών λειτουργών ανέφερε ότι τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, αλλά προληπτικά για να μην  υπάρξουν νέα περιστατικά.Ο κύριος Καμπουράκος χαρακτήρισε αναπόφευκτα τα λάθη, λόγω του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας και του φόρτου εργασίας που αναλογεί στον κάθε λειτουργό.

Οι υπηρεσίας κοινωνικής ευημερίας, επεσήμανε, πρέπει να στελεχωθούν και να αναδιοργανωθούν το συντομότερο, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πηγή: rik.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα