Παραγωγική χαρακτήρισε ο Ερντογάν τη συνάντησή του με Πούτιν

Παραγωγική χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη και θα βρίσκονται σε επαφή.

Μετά τη συνάντηση, ο Ταγίπ Ερντογάν έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Αναχωρήσαμε από το Σότσι μετά από μια παραγωγική συνάντηση με τον συνάδελφό μου Πούτιν”. Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για την επίσκεψη, αναφέροντας ότι “η συνάντηση ήταν πολύ χρήσιμη και περιεκτική. Θα είμαστε σε

επαφή”. 

Στο μεταξύ, στον χώρο της συνάντηση, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει πριν αναχωρήσουν οι δημοσιογράφοι ότι ο πυρηνικός σταθμός Άκκουγιου βρίσκεται υπό κατασκευή και θα ολοκληρωθεί την καθορισμένη ώρα. “Νομίζω ότι το επόμενο έτος θα μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε την πρώτη μονάδα. Υπάρχει πολλή δουλειά. Υπάρχουν 13 χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται εκεί τώρα, 10 χιλιάδες από αυτούς είναι Τούρκοι, 3 χιλιάδες Ρώσοι, αλλά σχεδόν όλοι έλαβαν εκπαίδευση στη Ρωσία. Αυτό, φυσικά, ενισχύει επίσης τις μεταξύ μας σχέσεις”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “ένα άλλο ζήτημα είναι, φυσικά, τα βήματα που έχουμε κάνει μαζί στην αμυντική βιομηχανία. Θα ήταν επωφελές για εμάς να το συζητήσουμε επίσης. Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ορισμένοι άνθρωποι πάντα μας ρωτούσαν για ορισμένα θέματα. Τους έχουμε δώσει ήδη την απαραίτητη απάντηση. Λόγω των βημάτων που έχουμε κάνει είναι αδύνατο να επιστρέψουμε”.

Διαβάστε επίσης 

Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα