Παραδόθηκαν στον Ακιντζί τα αντίγραφα για τα 28 ναρκοπέδια

Φωτοαντίγραφα όλων των στοιχείων που αφορούν σε 28 ναρκοπέδια στην περιοχή του Πενταδακτύλου, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η παράδοση των αντίγραφων έγινε βάσει των καθιερωμένων σχετικών με το θέμα προτύπων. Στην εν λόγω ανακοίνωση προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «σε συνέχεια των συντεταγμένων των 28 ναρκοπεδίων στον Πενταδάκτυλο που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κατά την πρόσφατη τους συνάντηση, έχουμε επιδώσει σήμερα - σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη - προς την τουρκοκυπριακή πλευρά, φωτοαντίγραφα όλων των στοιχείων που αφορούν τα εν λόγω ναρκοπέδια, βάσει των καθιερωμένων σχετικών με το θέμα προτύπων».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρώτη κοινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί ανακοίνωσε συνολικά τέσσερα Μέτρα Οικοδόμησης που αφορούν στους Τουρκοκύπριους πολίτες: την παράδοση των αντίγραφων με τα στοιχεία που αφορούν στα 28 ναρκοπέδια, την εκχώρηση της διαχείρισης στο Εβκάφ των μουσουλμανικών χώρων λατρείας στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν βρίσκονται υπό την προστασία ξένων πρεσβειών και την απόφαση για πρόσληψη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Λευκωσία λειτουργών με γνώση της τουρκικής γλώσσας. Εξάλλου, ο Πρόεδρος χαιρέτησε και την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα