Παπαδόπουλος:Προκύπτει ηθικό και νομικό ζήτημα για ΠτΔ–Τι απαντά για Πενταμερή

Για την επένδυση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας και τον ανοιχτό «πόλεμο» με την Κυβέρνηση, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Όπως ανέφερε, πρόκειται για άμεση εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης, ενώ αναφέρθηκε σε συνέντευξη που

έδωσε ο Πρόεδρος στο ΣΙΓΜΑ και τον Γιάννη Καρεκλά, στην οποία ο κ. Αναστασιάδης είπε πως εάν διαπιστωθεί ότι οποιαδήποτε πολιτογράφηση προωθήθηκε από το Δικηγορικό του γραφείο παράτυπα ή και παράνομα τότε προκύπτει θέμα. 

Εδώ, συνέχισε, έχουμε επιβεβαιωμένη παράνομη πολιτογράφηση τουλάχιστον 5 περιπτώσεων γιατί έγιναν μετά τη ψήφιση των κανονισμών από τη Βουλή που έκανε πιο αυστηρό το πλαίσιο, έχουμε παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών ότι αυτές οι πολιτογραφήσεις δεν πληρούσαν τα κριτήρια, επομένως προκύπτει ζήτημα ηθικό, νομικό και δεοντολογικό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οφείλει να λογοδοτήσει στον Κυπριακό λαό, σημείωσε. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα παραιτείτο σε περίπτωση που το ΔΗΚΟ ήταν Κυβέρνηση και έβλεπαν το φως της δημοσιότητας αυτά που συμβαίνουν σήμερα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «πριν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, σε καμιά περίπτωση δεν θα αφηνόταν αυτό το πρόγραμμα να λειτουργήσει ως εστία εξάπλωσης της διαπλοκής στον τόπο μας, από εκεί ξεκινά το πρόβλημα». 

Κληθείς να σχολιάσει εάν ο ίδιος θα πήγαινε σε Πενταμερή, ανέφερε πως «τίθεται ένα ψευτοδίλημμα εκ των υστέρων από την Κυβέρνηση γιατί όσοι γνωρίζουν πως λειτουργούν τα Ηνωμένα Έθνη, ουδέποτε θα είχαν απευθύνει πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρευρεθεί, αν δεν ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα την αποδεχτεί». 

Πάμε σε μια Πενταμερή, συνέχισε, και η Τουρκία θέλει λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδία, ο κ. Τατάρ μιλά για συνεργασία με χωριστή κυριαρχία, αντιλαμβάνεστε ποια θα είναι η κατάληξη, σημείωσε. 

«Έχουμε τις ασαφείς τοποθετήσεις του Προέδρου για χαλαρές ομοσπονδίες, τις συνομιλίες με συνομιλητές του που δηλώνουν ότι ο ίδιος τους μίλησε για συνομοσπονδία, και πάμε σε μια Πενταμερή όπου έχουν εξαφανιστεί οι αναφορές στα ψηφίσματα των ΗΕ για την Κυπριακή Δημοκρατία που υπήρχαν στο παρελθόν και δεν έχει καν προσκληθεί η ΚΔ σε αυτή τη διάσκεψη που αφορά την ΚΔ. Πάμε δηλαδή ως κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε ότι εάν κληθεί να παραστεί στην Πενταμερή θα το πράξει, όχι επειδή συμφωνεί αλλά επειδή το ΔΗΚΟ έχει το καθήκον να μεταφέρουν απόψεις και εισηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδόπουλος Προκύπτει, ΠτΔ–Τι, Πενταμερή,papadopoulos prokyptei, ptd–ti, pentameri