Αντιδράσεις για προσπάθεια παραχώρησης άδειας σε νέο μεταλλείο στην Λεύκα

Η Vatan γράφει ότι οι οργανώσεις πολιτών της κατεχόμενης Λεύκας προειδοποίησαν την «κυβέρνηση» να μην παραχωρήσει άδεια λειτουργίας σε νέο μεταλλείο στην περιοχή, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο. Η λεγόμενη πλατφόρμα οργανώσεων πολιτών της περιοχής Λεύκας δήλωσε ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα αποδεχθεί το άνοιγμα νέου μεταλλίου στη Λεύκα και κάλεσε την «κυβέρνηση» να λύσει τα προβλήματα της περιοχής που έχουν μετατραπεί σε γάγγραινα αντί να την οδηγεί στην καταστροφή με νέα μεταλλευτική δραστηριότητα.

«Η

κοιλάδα που υπάρχουν σκέψεις να γίνει νέος χώρος μεταλλείων στη Λεύκα, βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του εξωτικού ιστού πρασίνου της Λεύκας. Έγκριση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή ισούται με αποδοχή του αφανισμού της Λεύκας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πλατφόρμας που επισημαίνει επίσης ότι άλλο είναι ο καθαρισμός και η αξιοποίηση των μεταλλικών αποβλήτων και άλλο η έναρξη νέας μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο «δήμος» Λεύκας, το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λεύκας και η πλατφόρμα οργανώσεων πολιτών της περιοχής Λεύκας πρέπει να έχουν λόγο στην διαχείριση και αξιοποίηση των μεταλλικών αποβλήτων της περιοχής και δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση χωρίς την έγκρισή τους. 

Διαβάστε ακόμη: 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: «Δωρεάν - πάρτε ό,τι θέλετε»-Πράξη ανθρωπιάς από τον «Ματθαίο»

Σούζες με τον Χάρο στους δρόμους της Κύπρου: Σοκαριστικό βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα