Παπαδόπουλος: Προβληματική η διαφοροποίηση στο νομ/διο Μενέντεζ

Ως σημαντική και προβληματική χαρακτήρισε την διαφοροποίηση επί του νομοσχεδίου Μενέντεζ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκολας Παπαδόπουλος.

«Θα ήταν λάθος να μπουν όροι στην λειτουργία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογράμμισε.

Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε, ότι ο Μενέντεζ, είναι ένας από τους πιο πιστούς φίλους της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε σημαντική

τη συζήτηση για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο και την προώθηση για την βελτίωση των σχέσεων τη Κύπρου με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, επανέλαβε με έμφαση ότι το κάθε κράτος πρέπει να έχει την δυνατότητα να ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την Ρωσία ως εχθρικό κράτος και ότι πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνεργασία. Ωστόσο, πρόσθεσε δεν μπορούμε να είμαστε αφελής καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια διαμάχη των δυο μεγάλων δυνάμεων.

Για την Τουρκία και την προκλητικότητα στην ΑΟΖ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι μόνο με μέτρα και κυρώσεις μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αρχίζει μια δύσκολη περίοδος, σημείωσε και πρέπει να επιμείνουμε για να πείσουμε φίλες χώρες για αποτελεσματικά μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την θέση ότι η Τουρκία θέλει να μείνει στην Ανατολική Μεσόγειο καθότι την αντιλαμβάνεται σαν Τουρκική λίμνη και ανησυχεί ότι χάνει τον καθοριστικό της ρόλο στην περιοχή.

Ο ίδιος, τόνισε ότι έχουμε δυο επιλογές ή να σταματήσουμε το ενεργειακό μας πρόγραμμα ή να το συνεχίσουμε και μέσω μιας νέας στρατηγικής να επιφέρουμε κόστος στην Τουρκία.

Για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ δήλωσε ότι θα λύσει κάποια προβλήματα των δανειοληπτών. Παρά ταύτα όπως ανέφερε άργησε να εφαρμοστεί.

Για την κάρτα φιλάθλου, ο κ. Παπαδόπουλος, ανάφερε ότι πιστεύει στη μέση λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα