Παπαδάκης προς Ευρωβουλή: "Η Τουρκία No1 σύμμαχος του ISIS"

Σε σημερινή του παρέμβαση σχετικά με την αξιολόγηση της Ειδικής Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα πλαίσια συζήτησης στην Πολιτική Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) υποστήριξε ότι παίχτηκε ένα "ανατολίτικο παζάρι" μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας.

Επισήμανε ότι, δυστυχώς, όταν λέμε Τουρκία εννοούμε το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και όχι τον τουρκικό λαό και τις δημοκρατικές δυνάμεις

της Τουρκίας. Εννοούμε μία χώρα στην οποία δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, δολοφονεί τους αντιφρονούντες, συλλαμβάνει ακτιβιστές που αγωνίζονται για την δημοκρατία, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και συνεχίζει να κατέχει το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ευρωβουλευτής υπέδειξε την Τουρκία ως τον υπό αριθμό ένα σύμμαχο του ISIS.

Η Τουρκία είναι αυτή που εξοπλίζει τους τρομοκράτες, η Τουρκία είναι αυτή που κάνει πλάτες στους τζιχαντιστές, τόνισε ο κύριος Παπαδάκης.

Ανάφερε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και κάποιοι να αφήσουν τις σκοπιμότητες. Σημείωσε ότι πληρώνουμε τις συνέπειες που αφήσαμε την Τουρκία ελεύθερη να κινείται όπως θέλει.

Καταλήγοντας, ο Ευρωβουλευτής διατύπωσε ότι το πάρε - δώσε μεταξύ Συμβουλίου και Τουρκίας είναι καταστροφικό. Απαντώντας σε τοποθέτηση για την εξέλιξη των συνομιλιών είπε ότι πέραν της εσωτερικής πτυχής που ελπίζει να έχει θετική κατάληξη, υπάρχει η διεθνής πτυχή για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος που είναι τα στρατεύματα κατοχής της Τουρκίας, οι εγγυήσεις και οι έποικοι.

Ας κάνει το βήμα η Τουρκία για να συναντήσει την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα