Εγκαίνια για το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη στη Λεμεσό

Η διαμόρφωση του ποταμού Γαρύλλη σε γραμμικό πάρκο δημιούργησε ένα καινούργιο άξονα ενδιαφέροντος ο οποίος διαπερνά τη Λεμεσό από βορά μέχρι νότο, αναζωογονεί και θέτει στην υπηρεσία των πολιτών ένα πραγματικά μεγάλο κομμάτι της πόλης, ανέφερε το απόγευμα ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, τελώντας τα εγκαίνια του έργου.

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Κουγιάλης σημείωσε πως η Πολιτεία σχεδιάζει και εργάζεται με στοχευμένες δράσεις, με βασική επιδίωξη την προφύλαξη και ανάδειξη περιοχών υψηλής περιβαλλοντικής αξίας και ότι «επιθυμία μας είναι

όπως σταδιακά προχωρήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη τους μέσα από ένα μοντέλο Πράσινης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Κουλτούρας, δηλαδή ένα μοντέλο το οποίο θα αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την ποιότητα του ως πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης».

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε από τη μια με σύνεση ιδίους πόρους αλλά και με στόχευση και με προγραμματισμό να απορροφήσουμε όλα τα διαθέσιμα για μας κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, οι τοπικές αρχές και οι άλλοι εμπλεκόμενοι, εργάζονται πυρετωδώς για την προώθηση και υλοποίηση των προτάσεων έργων που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του θα παράσχει και πάλι όλη την αναγκαία στήριξη για τη μέγιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι ο ποταμός Γαρύλλης αποτελεί ένα σημαντικό γεωφυσικό στοιχείο και η αξιοποίηση του, πέρα από άξονα περιπάτου, ποδηλάτου και γραμμικού πάρκου, έδωσε ποιοτική ανάσα στις οικιστικές περιοχές και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει τον ποταμό.

Είπε, επίσης, ότι το έργο συντέλεσε καθοριστικά στην εξάλειψη της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατούσε, ενώ περιόρισε την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα ασυνείδητων που έριχναν κάθε είδους άχρηστα υλικά και αντικείμενα και τέθηκε υπό έλεγχο η περαιτέρω ρύπανση της κοίτης από διάφορες αιτίες.

Το έργο, μήκους 5,5 χιλιομέτρων, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα 2007-2013 και το συνολικό κόστος του ανήλθε σε 14 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα