ΠΑΟΚ VS Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι

Εξ αναβολής παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας. ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού σε διαφορετικό μομέντουμ για τους δύο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά... ψάχνει και ψάχνεται στο πιο καθοριστικό του παιχνίδι ενόψει της συνέχειας. Οι Πειραιώτες, κουβαλώντας τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα, ταξιδεύουν με άνεση και αέρα στη Θεσσαλονίκη και με το +δέκα στις βαλίτσες τους.

Το

SDNA αναλύει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού και την προετοιμασία Γκαρσία - Μαρτίνς.

Το ντέρμπι του δείχνει το δρόμο...

«Είναι η ώρα του ντέρμπι. Είναι η ώρα που τα λόγια, ως περιτύλιγμα, έχουν μικρή σημασία. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σ’ ένα καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αγώνα». Μέσα σε λίγες λέξεις, ο ΠΑΟΚ αποτύπωσε τη σημασία που έχει για εκείνον το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τη ψαλίδα να έχει ανοίξει από νωρίς στους δέκα βαθμούς, τα περιθώρια για τον ΠΑΟΚ είναι στενά. Στο γήπεδο της Τούμπας, κρίνονται πολλά περισσότερα από ένα τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ καλείται να μετρήσει τις δυνάμεις του, να οριοθετήσει τους στόχους του και να σχεδιάσει αναλόγως τα επόμενα του βήματα.

Κι αν ένας άνθρωπος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης και κυρίως τον αντίπαλο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα παιχνίδια που δεν κρίνονται μόνο βάσει τακτικής και χαρακτηριστικών αλλά χαρακτηρίζονται από το πάθος, τη δίψα και το κίνητρο. Και εκεί εστίασε καθ΄όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, ζητώντας από τους παίκτες του να δώσουν απαντήσεις...

Στα αγωνιστικά, οι ενοχλήσεις του Δημήτρη Γιαννούλη δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στον Πάμπλο Γκαρσία δεδομένου πως ο υγιής και έτοιμος Γιαννούλης θα είχε -χωρίς δεύτερη σκέψη- θέση στο αρχικό σχήμα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αν και είναι επιβαρυμένος, οδηγεί τον Ουρουγουανό και σε εναλλακτικό πλάνο για τα άκρα της άμυνας. Σε περίπτωση που ο Γιαννούλης δεν είναι σε θέση για φανέλα βασικού, τότε ο Βιεϊρίνια αναμένεται να καλύψει το κενό, με τον Ροντρίγκο στα δεξιά. Ειδάλλως, με τον Γιαννούλη βασικό, ο Πορτογάλος θα βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει πριν τη σέντρα... Στο κέντρο της άμυνας, μία θέση παραμένει ανοιχτή, με τους Κρέσπο - Βαρέλα να διεκδικούν θέση δίπλα στον Ίνγκασον, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια.

Από εκεί και πέρα, ο 43χρονος τεχνικός καλείται να διαχειριστεί και την απρόσμενη απουσία του Αουγκούστο λόγω αδιαθεσίας, με τους Σβαμπ, Ελ Καντουρί και Ουάρντα να δοκιμάζονται στον άξονα, με τον Αιγύπτιο να έχει ένα πιο προωθημένο ρόλο. Στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρεθούν οι Τζόλης και Α.Ζίβκοβιτς, με τον Κρμέντσικ να μπαίνει στην εξίσωση της κουβέντας για την κορυφή της επίθεσης. Η γενικότερη παρουσία του Τσέχου στο ματς με το Βόλο που επισφραγίστηκε και με γκολ τον φέρνουν σε πρώτο πλάνο και μένει να φανεί ποιος από τους Κρμέντσικ - Σφιντέρσκι θα εξασφαλίσει τη ψήφο εμπιστοσύνης του προπονητή του για το ντέρμπι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μόνο τυχαία δεν έμειναν εκτός αποστολής οι Τσόλακ, Μπίσεσβαρ και Εσίτι, με τους δύο πρώτους να βρίσκονται εκτός πλάνων για τον ΠΑΟΚ. Αναφορικά με τον Νιγηριανό, είναι σαφές πως υπάρχουν «ζυμώσεις» για την παραχώρησή του. Στα... πιτς για αγωνιστικούς λόγους και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Να καθαρίσει τη... μπουγάδα του τίτλου

Ο Ολυμπιακός ανηφορίζει στην Τούμπα για το εξ αναβολής αυτό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά λίγο πριν το μεταξύ τους ματς για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στις 27 του μηνός στο Καραϊσκάκη. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, όχι μόνο λόγω βαθμολογίας, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας της επί χόρτου. Σε αυτό το ντέρμπι φυσικά ο στόχος της δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από τουλάχιστον τη διατήρηση αυτής της διψήφιας διαφοράς που έχει χτίσει από τον Δικέφαλο του Βορρά, σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν με μαζεμένα ντέρμπι και γενικά πολλά ματς, σχεδόν δύο ανά εβδομάδα, επί 2 μήνες, για όλες τις διοργανώσεις.

Το +8 από τον Άρη, το +10 από τον ΠΑΟΚ και το +11 από την ΑΕΚ δίνουν στον Ολυμπιακό αυτή την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων σε ένα μεγάλο ματς που ωστόσο όλο το άγχος βρίσκεται στον αντίπαλο. Ένα ντέρμπι do or die μονάχα για τον Δικέφαλο του Βορρά, αφού σε περίπτωση που δεν πάρει τη νίκη, τότε μάλλον δύσκολα θα ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για την ομάδα του Μαρτίνς. Βεβαίως το θέμα του γοήτρου και της θέλησης για τη νίκη σε ένα μεγάλο ντέρμπι είναι πάντα εκεί σε αυτά τα ματς, πέρα από το προφανές του ότι αν φύγει νικητής από την Τούμπα, ο νταμπλούχος θα έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς την διατήρηση των σκήπτρων του στη Super League.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, στην Αθήνα έμειναν οι Χοσέ Χολέμπας και Μπρούμα που ταλαιπωρούνται από ίωση, όπως εκτός αγώνα είναι και οι Κάιπερς, Λοβέρα, Ανδρούτσος και Σουντανί. Αντιθέτως, στην αποστολή επέστρεψαν οι Σα, Μπουχαλάκης και Ραφίνια που είχαν μείνει εκτός με τον Παναιτωλικό. Για την δε ενδεκάδα, υπάρχουν σίγουρα κάποια δεδομένα, όμως σπανίως ο Πέδρο Μαρτίνς ανοίγει τα χαρτιά του πριν από τέτοια ματς. Με τον Χολέμπας εκτός, ο Ρέαμπτσιουκ ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα ως βασικός, ενώ από εκεί και έπειτα, η ενδεκάδα θα έχει και αρκετές επιστροφές.

Ο Σα θα είναι στο τέρμα, αριστερά όπως προαναφέρθηκε ο Ρέαμπτσιουκ, ο Ραφίνια δεξιά, με στόπερ τους Σεμέδο και Μπα. Μπροστά του, δεδομένη είναι και η παρουσία των Καμαρά-Εμβιλά, ενώ το αν θα επιστρέψει και ο Μπουχαλάκης θα κριθεί από την επιλογή της διάταξης από τον Πορτογάλο. Αν πάει στο 4-3-3 τότε ο Κρητικός θα είναι μέσα, ωστόσο στην περίπτωση του 4-2-3-1 θα είναι φυσικά έξω. Μπροστά, ο Ελ Αραμπί θα είναι ο σέντερ φορ, ωστόσο για τις τρεις θέσεις πίσω του, τα πάντα είναι ανοιχτά, αφού Βαλμπουενά, Φορτούνης, Μασούρας, Βρουσάι και Ραντζέλοβιτς είναι οι λύσεις που υπάρχουν, με τον καθένα να έχει τις πιθανότητές του για διαφορετικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ VS Ολυμπιακός, Κάτι,paok VS olybiakos, kati