Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δεν αδικήθηκε κανένας εθνοφρουρός

«Κανένας εθνοφρουρός δεν αδικήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου» είναι η απάντηση του ιδρύματος στην γνωμοδότηση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχέση με υπόθεση στρατιώτη υποψήφιου φοιτητή, ο οποίος παρακάθισε σε εξετάσεις το 2017.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κατά τις προηγούμενες χρονιές, οι Εθνοφρουροί, οι οποίοι αναμενόταν να απολυθούν και ήταν έτοιμοι να φοιτήσουν, είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Β’ και Γ’ Κατανομή των Παγκυπρίων Εξετάσεων, χρησιμοποιώντας τη βαθμολογία που είχαν εξασφαλίσει την χρονιά που παρακάθησαν σε αυτές.

Για

τη φετινή χρονιά, ωστόσο, σύμφωνα με επιστολή της Υπηρεσία Εξετάσεων, οι βαθμολογίες για το 2018 δεν είναι συγκρίσιμες με τις βαθμολογίες των εξετάσεων 2017. Ως εκ τούτου ο Πανεπιστήμιο αποφάσισε όπως όποιος στρατιώτης παρακάθησε στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2017, απολύεται τον Σεπτέμβριο 2018 και έχει ίση ή υψηλότερη βαθμολογία από τον τελευταίο εισακτέο της τελευταίας κατανομής του 2017, του προγράμματος που επιθυμεί να εισαχθεί, θα του προσφέρεται αυτόματα η θέση.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, το δικαίωμα εξασφάλισης ή βελτίωσης θέσης στους Εθνοφρουρούς που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017, δόθηκε κανονικά και θεωρεί την απόφασή του δίκαιη.

Keywords
Τυχαία Θέματα