Αιχμές Οδυσσέα Μιχαηλίδη για την "κουμπαριά" Χάρη-Σταυρινίδη

Η αναφορά Γιάννη Σταυρινίδη περί κουμπαριάς με τον Χάρη Γεωργιάδη, προκάλεσε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις και συγκεκριμένα από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο Γιάννoς Σταυρινίδης εκστόμισε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ότι είναι κουμπάρος με τον Υπουργό Οικονομικών και ο Γενικός Ελεγκτής άρχισε να βομβαρδίζει με αναρτήσεις στο twitter.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχόλια πολιτών, αποκαλύπτει την πρόθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να εξετάσει σε βάθος το όλο θέμα. Σε μία από τις αναρτήσεις του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

αναφέρει επί λέξει ότι «εφόσον ο Υπουργός Οικονομικών βάφτισε τον υιό του Γιάννη Σταυρινίδη, η συμμετοχή στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 31.12.2013 και 13.7.2016 για διορισμό του Γιάννη Σταυρινίδη στο Δ.Σ.της Cyta φαίνεται να πάσχει».

Εφόσον ο Υπ.Οικ. βάφτισε τον υιό του Γ. Σταυρινίδη, η συμμετοχή στη συνεδρία του Υ.Σ. στις 31.12.2013 και 13.7.2016 για διορισμό του Γ.Σ. στο Δ.Σ. της Cyta φαίνεται να πάσχει. Επίσης, ενδεχόμενη παραβίαση της χάρτας δεοντολογίας ημερ. 1.3.2013 λόγω παραβίασης αρχής αμεροληψίας

— Odysseas Michaelides (@OMichaelides) August 30, 2018

Επίσης, προκύπτει ενδεχόμενη παραβίαση της χάρτας δεοντολογίας, λόγω παραβίασης της αρχής αμεροληψίας, κατά τον κ. Μιχαηλίδη.

Απαντώντας σε σχόλιο πολίτη, ο Γενικός Ελεγκτής επικαλείται απόφαση του Ανωτάτου και ακολούθως, σε άλλη ανάρτηση, προσθέτει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ζητήσει επειγόντως γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, γιατί τυχόν μη νομιμότητα της συγκρότησης του ΔΣ της Cyta, όπως αναφέρει, θα επηρεάσει την εγκυρότητα αποφάσεων που λήφθηκαν και που θα ληφθούν σε θέματα δημοσίων προσφορών και άλλων υποθέσεων.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ζητήσει στοιχεία ώστε να εξακριβώσει κατά πόσο ο κ. Γ. Σταυρινίδης μετείχε στις διαπραγματεύσεις και αποφάσεις για διαμόρφωση του πολύ ελκυστικού (σε σχέση με παλαιότερα σχέδια) πακέτου εθελουσίας αποχώρησης του προσωπικού της ΣΚΤ το οποίο πήρε και ο ίδιος

— Odysseas Michaelides (@OMichaelides) August 30, 2018

Επιπροσθέτως, σε άλλη ανάρτηση, επισημαίνει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ζητήσει στοιχεία για να εξακριβώσει κατά πόσο ο κ. Σταυρινίδης μετείχε στις διαπραγματεύσεις και αποφάσεις για διαμόρφωση του πολύ ελκυστικού, όπως το χαρακτηρίζει, πακέτου εθελουσίας αποχώρησης του προσωπικού της ΣΚΤ, το οποίο πήρε και ο ίδιος, όπως επισημαίνει ο Γενικός Ελεγκτής.

Την ίδια ώρα, ο Κύπρος Έλληνας, πρώην μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής άσκησε έντονη κριτική κατά των εποπτικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα κατά του SSM, ότι ασκούσε αφόρητες πιέσεις για την εξεύρεση επενδυτή για την εξαγορά της Συνεργατικής με όχι και τόσο διαφανείς διαδικασίες, όπως υποστήριξε.

Τέλος, ένα άλλο πρώην μέλος της Επιτροπείας, ο Χαράλαμπος Χριστοδουλίδης, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως ο χειρισμός της εξόδους του κράτους από τον Συνεργατισμό δεν ήταν αποκλειστικά στα χέρια της Επιτροπείας της τράπεζας, αλλά στον μέτοχο, δηλαδή την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα