Πανεπιστήμια Αυστραλία:Εξετάσεις με «στυλό και χαρτί» λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα αυστραλιανά πανεπιστήμια αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων και άλλων αξιολογήσεων, εν μέσω φόβου ότι οι φοιτητές χρησιμοποιούν αναδυόμενο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να γράφουν δοκίμια.

Μεγάλα ιδρύματα έχουν προσθέσει νέους κανόνες που δηλώνουν ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι εξαπάτηση, με ορισμένους μαθητές να έχουν ήδη πιαστεί χρησιμοποιώντας το λογισμικό. Ωστόσο, ένας ειδικός της τεχνητής νοημοσύνης έχει προειδοποιήσει ότι τα πανεπιστήμια βρίσκονται αντιμέτωποi με μια μάχη που

δεν μπορούν ποτέ να κερδίσουν.

Το ChatGPT, το οποίο δημιουργεί κείμενο για οποιοδήποτε θέμα ως απάντηση σε μια προτροπή ή ερώτημα, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο από το OpenAI και έχει ήδη απαγορευτεί σε όλες τις συσκευές στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης λόγω ανησυχιών σχετικά με τον «αρνητικό αντίκτυπό του στη μάθηση των μαθητών» και τη δυνατότητα λογοκλοπή.

Στο Λονδίνο, ένας ακαδημαϊκός το δοκίμασε σε σχέση με μια ερώτηση εξετάσεων του 2022 και είπε ότι η απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης ήταν «συνεκτική, περιεκτική και εμμένει στα σημεία, κάτι που οι μαθητές συχνά αποτυγχάνουν να κάνουν», προσθέτοντας ότι θα έπρεπε «να ορίσει ένα διαφορετικό είδος εξέτασης» ή στερήσει από τους μαθητές πρόσβαση στο διαδίκτυο για μελλοντικές εξετάσεις.

Στην Αυστραλία, οι ακαδημαϊκοί ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του ChatGPT και παρόμοιας τεχνολογίας να αποφεύγει το λογισμικό κατά της λογοκλοπής, παρέχοντας ταυτόχρονα γρήγορη και αξιόπιστη ακαδημαϊκή γραφή.

Διαβάστε επίσης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google συνθέτει μουσική από μια περιγραφή (Ηχητικό)

Η Ομάδα των Οκτώ κορυφαίων πανεπιστημίων – τα κορυφαία πανεπιστήμια έντασης έρευνας σε όλη τη χώρα – ανέφεραν ότι είχαν αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούσαν τις αξιολογήσεις φέτος λόγω της αναδυόμενης τεχνολογίας.

Το ρομπότ ChatGPT προκαλεί πανικό τώρα – αλλά σύντομα θα γίνει τόσο απλό εργαλείο όσο το Excel

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Δρ Μάθιου Μπράουν, είπε ότι τα ιδρύματά του «αντιμετωπίζουν προληπτικά» την τεχνητή νοημοσύνη μέσω της εκπαίδευσης των φοιτητών, της κατάρτισης του προσωπικού, του επανασχεδιασμού των αξιολογήσεων και των στοχευμένων τεχνολογικών και άλλων στρατηγικών ανίχνευσης.

«Τα πανεπιστήμιά μας έχουν αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγουν αξιολογήσεις το 2023, συμπεριλαμβανομένων των εποπτευόμενων εξετάσεων ... μεγαλύτερη χρήση εξετάσεων και τεστ με στυλό και χαρτί ... και δοκιμές μόνο για μονάδες με χαμηλό κίνδυνο ακεραιότητας.

«Ο επανασχεδιασμός της αξιολόγησης είναι κρίσιμος και αυτό το έργο είναι σε εξέλιξη για τα πανεπιστήμιά μας καθώς προσπαθούμε να προλάβουμε τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης».

Η τελευταία πολιτική ακαδημαϊκής ακεραιότητας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ αναφέρει τώρα συγκεκριμένα τη «δημιουργία περιεχομένου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης» ως μια μορφή εξαπάτησης.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ενώ είχαν παρατηρηθεί λίγες περιπτώσεις εξαπάτησης και οι περιπτώσεις ήταν γενικά χαμηλού επιπέδου, το πανεπιστήμιο προετοιμάζεται για αλλαγή επανασχεδιάζοντας τις αξιολογήσεις και βελτιώνοντας τις στρατηγικές ανίχνευσης.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν και θα αποτελέσει μέρος των εργαλείων που χρησιμοποιούμε στην εργασία στο μέλλον – επομένως πρέπει να διδάξουμε στους μαθητές μας πώς να τη χρησιμοποιούν νόμιμα», είπαν.

Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας άλλαξε τα σχέδια αξιολόγησης για να βασίζεται σε εργαστηριακές δραστηριότητες και επιτόπια εργασία, θα χρονομετρήσει τις εξετάσεις και θα εισαγάγει περισσότερες προφορικές παρουσιάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανεπιστήμια Αυστραλία Εξετάσεις, Τεχνητής Νοημοσύνης,panepistimia afstralia exetaseis, technitis noimosynis