Πάλευε μόνη για 10 χρόνια η 32χρονη Παντελίνα-479 άτομα στην Κύπρο με ανορεξία

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της 32χρονης Παντελίνας Βασιλείου από τη Λακατάμια, μετά από τη μακροχρόνια μάχη της με τη νευρική ανορεξία.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Ευθύμιος Δίπλαρος ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Υγείας ούτως ώστε να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση του θέματος.

«Μετά την ανάδειξη του θέματος από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι τα μέλη της Επιτροπής Υγείας ανταποκριθήκαμε και κατατέθηκε ένα θέμα και συγκεκριμένα για την ανησυχητική αύξηση παιδιών και εφήβων με νευρική ανορεξία και βουλιμία στην Κύπρο

και η ανάγκη υιοθέτησης μέτρων για αντιμετώπιση του θέματος αυτού. Όταν βγήκε στην επιφάνεια το όλο ζήτημα η αγαπητή Παντελίνα και ο πατέρας της ήρθαν στην Επιτροπή Υγείας και μας ανέφεραν τον Γολγοθά τον οποίο περνούσε. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η ουσιαστική υποδομή για αντιμετώπιση των διατροφικών προβλημάτων των εν λόγω ασθενών».

Σημειώνεται ότι το αίτημα της Παντελίνας ήταν τα περιστατικά με νευρική ανορεξία να περιθάλπονται από ομάδα γιατρών.

«Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία εθνική στρατηγική, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα για την οποία η Παντελίνα πάλευε μόνη τα τελευταία 10 χρόνια» είπε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι καταγεγραμμένα υπάρχουν 479 άτομα τα οποία πάσχουν από ανορεξία εκ των οποίων τα 92 είναι ανήλικα ενώ άλλα 908 πάσχουν από βουλιμία εκ των οποίων οι 90 είναι ανήλικοι.

Διαβάστε επίσης: Θλίψη για την 32χρονη Παντελίνα από τη Λευκωσία- Το Σάββατο το τελευταίο αντίο

Keywords
Τυχαία Θέματα