Παίρνει μπρος το 2022 η ανέγερση της νέας Τεχνικής Σχολής Λεμεσού

Το 2022 θα πάρει μπρος η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετεγκατάσταση της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού στη νέα Τεχνική Σχολή που προγραμματίστηκε για να υλοποιηθεί στην πόλη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι εργασίες για την ανέγερση της νέας Τεχνικής Σχολής και η αποδέσμευση του υφιστάμενου χώρου της Α’ Τεχνικής Σχολής που θα παραχωρηθεί στο

ΤΕΠΑΚ, προγραμματίστηκε να αρχίσει στις αρχές του 2021 και να ολοκληρωθεί σε περίπου πέντε χρόνια.

Εμπόδιο στην έναρξη του σχεδιασμού σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες στάθηκε η πανδημία αλλά και άλλες τεχνικές δυσκολίες ωστόσο απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενώπιον της σημερινής(06/10) συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Μαραγκός είπε πως η μελέτη για ανέγερση της νέας Τεχνικής βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό εντός του 2022 αναμένεται να ανακηρυχθεί διαγωνισμός και για η ανέγερσή της αποφασίστηκε σε περιοχή ανάμεσα των κοινοτήτων Ύψωνα και Πολεμιδιών.

«Δεν δίνεται λύση στον υπερπληθυσμό των Τεχνικών Σχολών»

Την θέση ότι ακόμα και με την καθυστέρηση που παρατηρείται, δεν θα λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των Τεχνικών Σχολών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ Λένος Λοίζου.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός της ανέγερσης της νέας Τεχνικής Σχολής στη Λεμεσό αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό προνοεί το κλείσιμο της Ά Τεχνικής Σχολής στην πόλη. Το ζήτημα του υπερπληθυσμού δεν θα λυθεί αλλά θα παραμείνει ακριβώς ως έχει», είπε.

Ο κος Λοιζου τόνισε την ανάγκη για ανέγερση νέων Τεχνικών Σχολών και σ΄άλλες πόλεις όπως στην Πάφο και τη Λευκωσία.

Διαβάστε επίσης: Απαραίτητη η αναστολή εξετάσεων τετραμήνων για μαθητές Γ΄ Λυκείου
 

Keywords
Τυχαία Θέματα