Παιδική πορνογραφία στη Λεμεσό: Η προηγούμενη καταγγελία & τα ερωτήματα

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» παρενέβη τηλεφωνικώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας για την πρωτοφανή υπόθεση για τα κυπριακά δεδομένα, της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας εντός της Κύπρου με πρωταγωνιστές Κυπριόπουλα, 13 και 15 ετών.

Ο Χρίστος Ανδρέου τόνισε ότι η Αστυνομία διερευνά μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, της παραγωγής, δηλαδή, πορνογραφικού υλικού στην Κύπρο.

Ο κ. Αντρέου υπενθύμισε ότι χθες το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου. Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε συσκευές του υπόπτου, υπήρχαν αρχεία με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, πράξεις που έχουν γίνει από τον ίδιο τον κατηγορούμενο.

«Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σοβαρότερο ενδεχόμενο, όπως πιθανόν να έχουν αναρτηθεί αυτά τα αρχεία πορνογραφικού υλικού σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την προηγούμενη καταγγελία που έγινε εναντίον του κατηγορούμενου. Η σχετική υπόθεση, μάλιστα, καταχωρίστηκε πριν από έναν μήνα και πλέον έλαβε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Τότε ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους», είπε ο κ. Αντρέου με πολλά ερωτήματα να εγείρονται, σχετικά με το πώς μπορεί να αφήνεται ελεύθερος ένας κατηγορούμενος, του οποίου μάλιστα η υπόθεση που διερευνάται εναντίον του έχει καταχωριστεί στο δικαστήριο και παίρνει επίσημα τον δρόμο της δικαιοσύνης.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα