Παιδεία: Τα φώτα στραμμένα στη Βουλή για άρση του αδιεξόδου

Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί, εναποτίθενται, πλέον, οι ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στην εκπαίδευση και ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς ο χρόνος εκπνέει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της συνεδρίασης να κατατεθεί και νέα συμβιβαστική πρόταση.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ

και ΟΛΤΕΚ, οι οργανωμένοι γονείς, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Παρά τις οργιώδεις χθεσινές διαβουλεύσεις, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, ενώ η κλεψύδρα αδειάζει και την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία.

Την απόρριψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων εισέπραξε και η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με την επισήμανση ότι δεν διαφοροποιείται από αυτήν του Προεδρικού της 23ης Αυγούστου.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως αυτή η πρόταση είναι που "κλείδωσε" την κρίση στην Παιδεία κι εμμένουν σε πλήρη απόσυρση των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και διάλογο.

Το Προεδρικό, πάντως, επανήλθε χθες το απόγευμα αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για διορθωτικές κινήσεις και συζήτηση εργασιακών διαφορών στη Μικτή Εκπαιδευτική Επιτροπή.

Σύμφωνα, εξάλλου, με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ το Σάββατο θα υπάρξει συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων παγκύπρια για τα μέτρα που θα ληφθούν εντός των σχολικών μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα