Παιδεία: Μαύρα σύννεφα μετά την αντιπρόταση εκπ/ων (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Μαύρα σύννεφα και κλιμάκωση της κρίσης στην Παιδεία φαίνεται να συσσωρεύονται μετά και από την δια χειρός παράδοση της θέσης των εκπαιδευτικών προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τελευταία αντιπρόταση των εκπαιδευτικών προς την κυβέρνηση φαίνεται να μην την βρίσκει σύμφωνη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθεί με γραπτή ανακοίνωση η οποία θα αναφέρεται συνολικά για τα ζητήματα όπως προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.

Το Προεδρικό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές εμφανίζεται αρκετά

δυσαρεστημένο από την τελευταία πρόταση των εκπαιδευτικών, κάτι που αναμένεται αποτυπωθεί και σε επίσημη ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένουν την απάντηση της Κυβέρνησης ώστε να λάβουν την τελική τους απόφαση κατά τις συνεδρίες που θα έχουν την Τετάρτης (12/9).

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ και την Άννα Μαρία – Ευτυχίου σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το βράδυ (11/9) στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρεία σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την διυπουργική ομάδα και τους στενούς του συνεργάτες, κατά την οποία ετοιμάζεται η απάντηση της Κυβέρνησης στην "αντιπρόταση" των εκπαιδευτικών".

Ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν επίσης ότι η απάντηση θα είναι αρνητική με το αιτιολογικό ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη αρκετές υποχωρήσεις και αυτοί που δεν τήρησαν τις προφορικές τους δεσμεύσεις είναι οι διαπραγματευτές των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Με την απόρριψη η κυβέρνηση προσθέτει σε ρεπορτάζ του το ΣΙΓΜΑ θα ενημερώνει ότι ισχύουν κανονικά οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου, τις οποίες οι οργανώσεις απέρριψαν. Σημειώνεται ότι δεν θα ισχύσουν οι εκατέρωθεν αλλαγές που είχαν επιτευχθεί κατά τη διαπραγμάτευση της 7ης Σεπτεμβρίου τις οποίες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δέχονται υπό διαμαρτυρία με την προϋπόθεση, όπως αναφέρεται στην πρόταση τους, για πίστωση των ωρών απαλλαγής που θα απωλέσουν στη φετινή σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα