Ψυχροπολεμική αντιπαράθεση Αβέρωφ – Άντρου – Η συνέχεια στο ΣΙΓΜΑ

Στη μέση του ψυχρού πολέμου με διπλωματικά μέσα, Ηνωμένων Πολιτείων και Ρωσίας, βρίσκεται η Λευκωσία.

Παρασκηνιακά μεν, καταφανέστατα δε το Προεδρικό πιέζεται πανταχόθεν να επιλέξει στρατόπεδο.

Την ώρα όμως που για λόγους εθνικού συμφέροντος κρατά ή τουλάχιστον επιχειρεί να κρατά τις γνωστές ισορροπίες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν διστάζει να τοποθετηθεί ανοικτά.

«Ως ΔΗΣΥ και ως ηγέτης αυτής της παράταξης είναι ξεκάθαρη και η θέση μας, χωρίς να διαταράσσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε άλλη χώρα και ιδιαίτερα χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ξεκαθαρίζουμε πως για

εμάς ο προσανατολισμός της χώρας μας είναι δυτικός γιατί η χώρα μας ανήκει στην Ευρώπη με γνωστούς τους δεσμούς με την δύση», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δήλωση που κρίθηκε αναγκαία καθώς προηγήθηκε χθες – σε μια σπάνια κίνηση στα διπλωματικά θέσμια – γραπτή απάντηση της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, με αφορμή παρομοίου τύπου αναφορές του ηγέτη της Πινδάρου, στο πλαίσιο συνέντευξης του στον Κυριακάτικο τύπο.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι φίλοι στην Κυπριακή Δημοκρατία θέλουν να διασαλεύσουν την καλή σχέση Ρωσίας - Κύπρου για να απομακρύνουν την Ρωσία από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ρωσική Πρεσβείας.

«O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εδώ και λίγο καιρό, επαναλαμβάνει ολοένα και συχνότερα την πίστη του στον «ευρωατλαντισμό» και στο δόγμα «η Κύπρος ανήκει στη Δύση .Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι επί διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, ο ΔΗΣΥ είναι πιο ένθερμος από ποτέ στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ», απάντησε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Παρέμβαση της Αριστεράς που λειτούργησε ως θρυαλλίδα και έφερε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μέσω Twitter

«Απορώ γιατί κάποιοι ενοχλούνται όταν απλά λες την αλήθεια. Αγαπητέ ΓΓ του ΑΚΕΛ, εάν η Αμερική έκανε συμφωνία να κτίσει τον πυρηνικό σταθμό στο Ακκουγιου θα ήσουν ακόμη στα κάγκελα της Αμερικανικής πρεσβείας», έγραψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Με τον Α. Κυπριανού να απαντά: «Λυπούμαι για το επίπεδο στο οποίο ρίχνετε την συζήτηση. Αυτό και τίποτε άλλο».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σήκωσε το γάντι λέγοντας: «Καθημερινά και διαχρονικά ΓΓ του ΑΚΕΛ ασκείται κριτική στην Ευρώπη και στην Δύση. Κανείς δεν σας σχολίασε. Εάν το έπρατταν θα έσχιζες τα ιμάτια σου, ότι οι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν προκλητικά στα εσωτερικά της χώρας. Εμείς απλά την αλήθεια είπαμε».

Η διαδικτυακή συζήτηση συνεχίστηκε και κατέληξε με εκατέρωθεν προσκλήσεις – προκλήσεις για τηλεοπτικό debate το οποίο θα γίνει απόψε (11/9) κιόλας στις Τομές Στα Γεγονότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα