Παγκύπριες: Πώς μπορούν τα βότανα να μειώσουν το άγχος

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των Παγκύπριων Εξετάσεων, το άγχος για την απόλυτη επιτυχία και κατάκτηση της πολυπόθητης θέσης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κορυφώνεται.

Θα μπορούσαν τα βότανα να φανούν χρήσιμα και στη μείωση του άγχους; Ο Κύπριος βοτανολόγος Γιώργος Έλληνας μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ και αναφέρθηκε σ’ όλα τα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους.

«Στους μαθητές θα πρότεινα βάμμα του γαϊράγκαθου, το οποίο θεωρείται το βότανο το οποίο αποτοξινώνει

το συκώτι, που είναι το όργανο που θα διαχειριστεί όλες τις χημικές διαταραχές που μπορεί να έχουν στον οργανισμό, όπως και το στρες. Όταν έχουμε ένα καθαρό-αποτοξινωμένο συκώτι, θα έχουμε διαύγειά και θα μπορούμε να διαχειριστούμε το στρες καλύτερα», είπε ο κ. Έλληνας.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως το βότανο που προτείνει για τις ημέρες των εξετάσεων είναι το βότανο της κινέζικης ιατρικής, το οποίο ονομάζεται Gynostemma pentaphyllum.

«Είναι ένα βότανο που υπάρχει σε μικρή ποσότητα στην Κύπρο, όμως εάν το πιουν το πρωί οι μαθητές θα έχουν μεγαλύτερη ενέργεια, ενώ εάν το πιουν το βράδυ θα τους χαλαρώσει και θα έχουν ένα πολύ καλό ύπνο. Θα μπορούσαν εναλλακτικά, να φάνε ένα κουταλάκι γύρη», είπε.

Δείτε όσα πρότεινε ο κ. Έλληνας στο πιο πάνω βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα