X.Ρότσας: Δεν θέλουμε Ευρώπη σαλάτα ή μαρμελάδα αλλά Χριστιανική

Στο στούντιο της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι», του ΣΙΓΜΑ, ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος του «Πατριωτικού Κινήματος» και υποψήφιος ευρωβουλευτής Χρίστος Ρότσας.

Ο κ. Ρότσας ανέπτυξε τις απόψεις του κινήματος αναφορικά με την Ευρώπη που οραματίζεται.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θέλουμε μια Ευρώπη Χριστιανική, που να σέβεται τις ρίζες, τα θεμέλιά της, που είναι από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, έτσι ώστε να μην είναι μια Ευρώπη σαλάτα,

μια Ευρώπη μαρμελάδα».

Στο σχόλιο ότι η τοποθέτηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως ρατσιστική, διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ο κ. Ρότσας υποστήριξε ότι οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να δέχονται μετανάστες με βάση τις δυνατότητές τους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βοηθηθούν οικονομικά αυτές οι χώρες για να αναπτυχθούν οικονομικά.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι οι λαοί της Ευρώπης, ενώ ανήκουν σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της υφηλίου, νιώθουν περιθωριοποιημένοι και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στο Brexit.

Ο πρόεδρος του «Πατριωτικού Κινήματος» στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ταυτότητας, αλλά και στις αποφάσεις της ευρωπαϊκής ελίτ, με τις οποίες φτωχοποιούνται οι λαϊκές μάζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα