Παγκύπριες Εξετάσεις: Οι ημερομηνίες πρακτικής δοκιμασίας

Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου η εξέταση της πρακτικής δοκιμασίας για τους υποψηφίους των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Η εξέταση της πρακτικής δοκιμασίας για τους υποψηφίους των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018 θα διεξαχθεί στο Μακάρειο Αθλητικό Κέντρο, στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», καθώς και στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2018.

Ανακοίνωση

από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν στις 5 Ιουνίου στη δοκιμασία της Κολύμβησης θα πρέπει να βρίσκονται στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας στις 14.00, δηλαδή μια ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης της εξέτασης στις 15.00, για εξακρίβωση των στοιχείων τους, για τις σχετικές οδηγίες και για ζέσταμα.

Με το τέλος της εξέτασης, οι υποψήφιοι θα μεταφερθούν με φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και στο Μακάρειο Στάδιο, για να εξεταστούν στα αγωνίσματα του Στίβου, της Γυμναστικής και των Αθλοπαιδιών. Η ώρα έναρξης των αγωνισμάτων του Στίβου, της Γυμναστικής και των Αθλοπαιδιών είναι 17.00.

Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν στη δοκιμασία του Δρόμου θα πρέπει να βρίσκονται στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», την καθορισμένη για αυτούς ημερομηνία εξέτασης, δηλαδή είτε στις 6 είτε στις 7 Ιουνίου και ώρα 16.00. Η ώρα έναρξης της εξέτασης είναι 17.00.

Οι υποψήφιοι για το μάθημα της Πρακτικής Δοκιμασίας, κατά την προσέλευσή τους στην εξέταση, θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν μαζί τους το δελτίο υποψηφίου, δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο και ιατρική βεβαίωση δυνατότητας συμμετοχής ή Δελτίο Υγείας του ΚΟΑ ή Σχολική Αθλητική Ταυτότητα.

Η ιατρική αυτή βεβαίωση μπορεί να εξασφαλισθεί από ιδιώτη ή κυβερνητικό γιατρό, παθολόγο ή καρδιολόγο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στην εξέταση σε κανένα υποψήφιο, εάν δεν υπάρξει προηγούμενος έλεγχος των ατομικών του στοιχείων από τη γραμματεία της εξέτασης και δεν φέρει μαζί του στους διάφορους σταθμούς εξέτασης το καρτελάκι-έγκρισης συμμετοχής το οποίο θα παραλάβει κατά τον έλεγχο των στοιχείων του.

Σε περίπτωση καθυστερημένης άφιξης υποψηφίου, αυτός γίνεται δεκτός μόνο εάν δεν έχει αρχίσει η εξέταση της ομάδας του στο πρώτο αντικείμενο εξέτασης. Σε περίπτωση που η εξέταση έχει αρχίσει, ο υποψήφιος αποκλείεται.

Στο ενδεχόμενο που ο υποψήφιος χρησιμοποιήσει ή αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει δόλια μέσα οποιασδήποτε μορφής ή επιδεικνύει ανυπακοή ή αταξία, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της εξέτασης, ο Γενικός Υπεύθυνος των Παγκύπριων Εξετάσεων, σε συνεννόηση με τα μέλη της Αγωνόδικου Επιτροπής, μπορεί να αποκλείσει την παραπέρα συμμετοχή του στην εξέταση του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Στην περίπτωση επανάληψης παραπτώματος από τον ίδιο υποψήφιο και σε άλλο αγώνισμα, ο υποψήφιος μπορεί, ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος, να αποκλείεται από τις εξετάσεις των αγωνισμάτων που δεν έχουν διεξαχθεί, μετά από αιτιολογημένη γραπτή απόφαση της Επιτροπής.

Εάν ο υποψήφιος επιθυμεί να δώσει τη δική του εκδοχή επί του θέματος μπορεί να το πράξει γραπτώς, ενώ αν διαπιστωθεί ότι ο υποψήφιος αντικαταστάθηκε από άλλο πρόσωπο κατά τις εξετάσεις του μαθήματος της Πρακτικής Δοκιμασίας (πλαστοπροσωπία), αφού γίνει συνεννόηση με τον Γενικό Υπεύθυνο των Παγκύπριων Εξετάσεων, αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής και η βαθμολογία του στα αγωνίσματα στα οποία έλαβε μέρος θεωρείται ως ουδέποτε επιτευχθείσα.

Το ίδιο ισχύει και για τους υποψηφίους που αποδεδειγμένα έχουν συνεργήσει στην τέλεση του παραπάνω αδικήματος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όλες οι απαιτούμενες για κάθε υποψήφιο δοκιμασίες για το μάθημα της Πρακτικής Δοκιμασίας θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός της καθορισμένης ημέρας εξέτασης.

Τέλος, απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο όπου διεξάγεται η εξέταση του μαθήματος της Πρακτικής Δοκιμασίας οποιουδήποτε προσώπου μη εντεταλμένου από την Υπηρεσία Εξετάσεων, ενώ απαγορεύεται αυστηρώς και η παρουσία ή και περιφορά ατόμων -εκτός των μελών της Αγωνοδίκου Επιτροπής- στον αγωνιστικό χώρο όπου διεξάγεται η εξέταση.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα