«Αν έχει πελλούς μέσα στα σχολεία, να τους βρει ο Υπουργός»

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ.

Ο κ. Γεωργίου, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χαμπιαούρη στο ΣΙΓΜΑ, περί ακατάλληλων εκπαιδευτικών, με ψυχολογικά προβλήματα, ανέφερε: «Εγώ εγκαλώ τον Υπουργό της Παιδείας να τεκμηριώσει αυτό που είπε, αλλιώς είναι πάρα πολύ

εκτεθειμένος».

Για να προσθέσει: «Ξέρετε γιατί; Γιατί πληρώνω φόρους, για να έχω καλό δημόσιο σχολείο. Αν έχει πελλούς μέσα στα σχολεία, οφείλει ο Υπουργός να βρει τους μηχανισμούς να τους επιθεωρήσει, να τους αξιολογήσει, να τους υποστηρίξει να μείνουν στην τάξη, αλλιώς να παν σπίτι τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργίου αναρωτήθηκε αν ο Υπουργός, ως επιθεωρητής που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αξιολόγησε με κακό βαθμό εκπαιδευτικούς ή εάν υπέδειξε τους τρελούς.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής Λεμεσού Αντρέας Κυπριανού υπέδειξε ως το βαθύ κράτος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία τον άκρατο συνδικαλισμό.

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι αυτός ο άκρατος, όπως τον χαρακτήρισε, συνδικαλισμός, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή στις όποιες ελλείψεις έχουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ως λύση των διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υπηρεσία στους διάφορους τομείς της, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κυπριανού, είναι η σωστή αξιολόγηση, στην οποία οι συνδικαλιστές αντιδρούν με κάθε τρόπο.

Από τη μεριά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και πρόσφατα εκλεγείς στη θέση του Γ.Γ. του κόμματος, Άθως Αντωνιάδης, έκανε λόγο για πολλούς δράκους που υφίστανται και κατασπαράζουν τις σάρκες αυτού του κράτους και δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε νέους.

Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι υπάρχει χείριστος συνδικαλισμός στην Κύπρο και αυτός αποδείχθηκε με την απεργία των γιατρών της ΠΑΣΥΚΙ πριν από μερικές ημέρες.

Παρ' όλα αυτά, υπογράμμισε πως δεν ευθύνεται για όλα τα κακώς κείμενα στην Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλεια των πολιτών ο κακός συνδικαλισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα