Παγκράτιος: Μου ζήτησαν συγγνώμη - Θέμα της Μητρόπολης Μόρφου η αποκατάσταση

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και το ενδεχόμενο δικαίωσής του μετά από 26 χρόνια μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Παγκράτιος Μερακλής.

Αρχικά, ανέφερε ότι «περιμέναμε το αποτέλεσμα των εκλογών, ήταν φως φανάρι με βάση τη διαδικασία». Για το θέμα της αποκατάστασής του στην εκκλησία όμως εξήγησε ότι δεν «βιαζόμαστε, σιγά σιγά» . «Ο νέος αρχιεπίσκοπος έχει άλλα πιο επείγοντα θέματα, για το δικό μου θέμα έχουμε καιρό. Δεν είναι τόσο επείγον, επείγον είναι να συμπληρωθεί η κενωθείσα θέση της Μητρόπολης Πάφου.

Πρέπει να δούμε τα θέματα στην ουσία τους».

Ο Παγκράτιος σημείωσε ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη εκφράσει τις προτεραιότητές του, «εγώ πιστεύω ότι θα κινηθεί γρήγορα, φτάνει να μας βρει συμπαραστάτες του σε αυτό τον δύσκολο αγώνα».

Επεσήμανε ότι «πρέπει να γίνουν βήματα και να κατεβούμε προς τον λαό. Ο Χριστός πήγαινε παντού, δεν περίμενε να πάει ο λαός κοντά του. Να έχουμε ως πρότυπο την πορεία του Χριστού προς τον άνθρωπο και να αντλούμε δύναμη και διδάγματα».  

Σε ερώτηση εάν πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνομωσία εναντίον του του ζήτησαν συγνώμη, απάντησε θετικά.  Ως προς την αποκατάστασή του, σημείωσε ότι δεν είναι απόλυτα θέμα του Αρχιεπισκόπου, αλλά της Μητρόπολης Μόρφου, θα το δούμε στην πορεία.

Τέλος, εξήγησε ότι κρατάει την αγάπη του λαού. «Ότι δίνεις παίρνεις». 

Διαβάστε επίσης: Αρχιεπίσκοπος: Ήμουν έτοιμος και για τη ψήφιση και για την καταψήφιση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκράτιος, Μου, #45 Θέμα, Μητρόπολης Μόρφου,pagkratios, mou, #45 thema, mitropolis morfou