Οι ΗΠΑ πάνε για απαγόρευση του TikTok

Η δημοφιλής κινεζική εφαρμογή βίντεο TikTok απαγορεύεται σε όλες τις συσκευές που διαχειρίζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με νόμο που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και απαγορεύει την κινέζικη εφαρμογή σε κυβερνητικές συσκευές των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή θεωρείται ως «υψηλού κινδύνου λόγω ορισμένων

ζητημάτων ασφαλείας», δήλωσε ο Chief Administrative Officer (CAO) της Βουλής σε ένα μήνυμα που εστάλη σε όλους τους νομοθέτες και το προσωπικό την Τρίτη (27/12) και πρέπει να διαγραφεί από όλες τις συσκευές που διαχειρίζεται το Σώμα.

Πάει προς απαγόρευση το TikTok

Ο νέος κανόνας ακολουθεί μια σειρά κινήσεων από τους κυβερνήτες των πολιτειών των ΗΠΑ να απαγορεύσουν το TikTok, που ανήκει στην ByteDance Ltd με έδρα το Πεκίνο, από κυβερνητικές συσκευές. Από την περασμένη εβδομάδα, 19 πολιτείες έχουν αποκλείσει τουλάχιστον εν μέρει την εφαρμογή από συσκευές που διαχειρίζεται το κράτος λόγω ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να παρακολουθεί Αμερικανούς και να λογοκρίνει περιεχόμενο.

Ο αμερικανικό προϋπολογισμός ύψους 1,66 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, περιλαμβάνει διάταξη για την απαγόρευση της εφαρμογής σε συσκευές που διαχειρίζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ μόλις ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράψει τη νομοθεσία.

«Με την ψήφιση του Omnibus που απαγόρευσε το TikTok σε συσκευές του εκτελεστικού κλάδου, ο CAO συνεργάστηκε με την Επιτροπή Διοίκησης της Βουλής για να εφαρμόσει μια παρόμοια πολιτική για τη Βουλή», δήλωσε στο Reuters την Τρίτη εκπρόσωπος.

Το μήνυμα προς το προσωπικό ανέφερε ότι οποιοσδήποτε διαθέτει TikTok στη συσκευή του θα ενημερωθεί για την κατάργησή του και ότι οι μελλοντικές λήψεις της εφαρμογής απαγορεύονται.

Το TikTok δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια σχετικά με τον νέο κανόνα.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες υπέβαλαν πρόταση για την εφαρμογή μιας εθνικής απαγόρευσης της εφαρμογής.

The post Οι ΗΠΑ πάνε για απαγόρευση του TikTok appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, TikTok,ipa, TikTok