Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς

Ακόμα ένα σημαντικό βραβείο πρόσθεσε στη συλλογή της η πανίσχυρη BMW M5. Ψηφίστηκε σαν το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς» για το 2018. Πρόκειται για την έβδομη φορά που η BMW παίρνει παγκόσμια διάκριση στο θεσμό «World Car of the Year». Η BMW 5 ανταγωνίστηκε συνολικά άλλα έντεκα αυτοκίνητα στην κατηγορία αυτοκινήτων επιδόσεων. Οχήματα με ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 2.000

μονάδων και πώληση σε τουλάχιστον δύο ηπείρους το διάστημα 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2018. Η επιλογή και ψηφοφορία σε όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκε από μία διεθνή επιτροπή που αποτελείται από 82 κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου, από 24 χώρες.

Η νέα BMW M5, που αναμένεται στην Κύπρο την ερχόμενη βδομάδα, εφοδιάζεται με την τελευταία έκδοση του 4.4L V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo με απόδοση 600 ίππων και 750Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση στα εκατό χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,4 δεύτερα ενώ διαθέτει σύστημα τετρακίνησης M xDrive, ειδικά εξελιγμένο για μοντέλο M. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω του 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic: σε συνδυασμό με το σύστημα M xDrive, αυτό εξασφαλίζει την άριστη μεταφορά ισχύος του υψηλόστροφου υπερτροφοδοτούμενου στο δρόμο.

Παράλληλα, η ανάρτηση της BMW M5 είναι ομοίως σχεδιασμένη με στόχο τη μέγιστη πρόσφυση τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και μέσα σε πίστα. Όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο και το σύστημα M xDrive, το σύστημα βελτιώθηκε από ειδικούς και οδηγούς αγώνων, μεταξύ άλλων, στην πιο απαιτητική πίστα δοκιμών σε όλο τον κόσμο – στο Nürburgring Nordschleife. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ των Comfort, Sport και Sport Plus modes για το σύστημα Variable Damper Control (VDC) – που έχει ρύθμιση ειδική για Μ – και το σύστημα διεύθυνσης M Servotronic. Τα χαρακτηριστικά του κινητήρα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού μέσω των Efficient, Sport και Sport Plus modes. Μέσω των δύο κουμπιών M1 και M2 στο δερμάτινο τιμόνι M αποθηκεύονται δύο σεταρίσματα, συνδυάζοντας τις προτιμήσεις του οδηγού για κινητήρα, κιβώτιο και ανάρτηση και τα M xDrive mode, το DSC mode και τις ρυθμίσεις του Head-Up-Display.

Keywords
Τυχαία Θέματα