Παγκόσμια Σύνοδος ΗΠΑ για COVID19 - Στόχοι εμβολιασμού & «έλλειψη οξυγόνου»

Ο πρόεδρος Μπάιντεν σκοπεύει να καλέσει τους ηγέτες παγκοσμίως  να αναλάβουν νέες δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους εμβολιασμού του 70 % του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια λίστα με τους στόχους που έλαβε η Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι στόχοι μοιράστηκαν με τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της υγείας πριν από μια εικονική σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί να συγκαλέσει ο Λευκός Οίκος την επόμενη εβδομάδα, τοποθετώντας την εκδήλωση ως μια ευκαιρία για τον καθορισμό παγκόσμιων στόχων για τον τερματισμό της πανδημίας. «Οι στόχοι, οι οποίοι βασίζονται σε παρόμοιους στόχους που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι παγκόσμιοι ειδικοί στον τομέα της υγείας, περιλαμβάνουν την παροχή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δοκιμές, οξυγόνο και άλλες προμήθειες στις αναπτυσσόμενες χώρες και τη δημιουργία ενός συστήματος χρηματοδότησης για την πληρωμή της παγκόσμιας ανταπόκρισης στην υγεία έως το επόμενο έτος», σημειώνεται.

The president will ask global leaders to commit to fully vaccinating 70 percent of the world’s population against coronavirus by next September https://t.co/snImjK9jKG

— The Washington Post (@washingtonpost) September 14, 2021

«Κατά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα καλέσει αρχηγούς κρατών, αρχηγούς κυβερνήσεων και διεθνείς οργανισμούς, επιχειρηματικούς, φιλανθρωπικούς και μη κυβερνητικούς ηγέτες να συγκεντρωθούν για να δεσμευτούν για τον τερματισμό της πανδημίας του COVID-19», σύμφωνα με ένα αντίγραφο μιας  πρόσκλησης που έχει στην κατοχή της η Washington  Post. «Οι συμμετέχοντες θα προσδιορίσουν συγκεκριμένες ενέργειες και θα θέσουν τους φιλόδοξους στόχους που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου και θα προετοιμάσουν τον κόσμο για μελλοντικές απειλές για την ασφάλεια της υγείας».

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει επίσης να ζητήσει από τον ιδιωτικό τομέα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να δεσμευτούν για την επίλυση «μιας ή περισσοτέρων συγκεκριμένων σύνθετων προκλήσεων ... όπως η αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης οξυγόνου» στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών κρατών, καλούνται να ηχογραφήσουν ένα σύντομο βίντεο «που περιγράφει τη δέσμευσή σας να τερματίσετε τον COVID-19 το 2022 και να δημιουργήσετε καλύτερη παγκόσμια ασφάλεια υγείας για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας», σύμφωνα με την πρόσκληση του Λευκού Οίκου.

Η εκδήλωση με όνομα «Παγκόσμια Σύνοδος για τον COVID-19: Τερματισμός της Πανδημίας και Καλύτερη Ανάκαμψη» - έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνεχιζόμενων συνεδριάσεων που συγκλήθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα ξεκινήσει μια σειρά προγραμματισμένων συνόδων κορυφής. Οι επόμενες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα φέτος και αρχές του 2022 προορίζονται να θέσουν τους συμμετέχοντες υπόλογους για τις δεσμεύσεις τους, είπε ο Λευκός Οίκος στους προσκεκλημένους.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, σημειώνει η Post

Δικηγόροι, βουλευτές  και παγκόσμιοι ηγέτες της υγείας πίεσαν τον Μπάιντεν να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορωνοϊού, αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι αποχώρησε από τις παγκόσμιες δεσμεύσεις, ενώ η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνίες για να μοιραστούν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με άλλες χώρες.

Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι οι εστίες στο εξωτερικό είναι πιθανό να προκαλέσουν νέες παραλλαγές ιών που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών και των εμβολίων.

«Ενεργήστε τώρα» για τα παγκόσμια εμβόλια για να σταματήσετε τις πιο επικίνδυνες παραλλαγές, προειδοποιούν οι ειδικοί τον Μπάιντεν

Ο ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε τη δυσανάλογη πρόσβαση στα εμβόλια του κορωνοϊού ως «απαράδεκτη».

«Μόνο το 20% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού και χαμηλού μεσαίου εισοδήματος έλαβαν μια πρώτη δόση εμβολίου σε σύγκριση με το 80% στις χώρες υψηλού και ανώτερου μεσαίου εισοδήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα