Παγώνη: Απέτυχε το πρόγραμμα εμβολιασμού (Video)

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης απέτυχε. Αυτό παραδέχτηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μετά και το κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων.

«Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» είπε στο OPEN.  

Η ίδια πρότεινε οι γιατροί να επισκεφτούν σχολεία

για να εμβολιάσουν μικρά παιδιά τα οποία θα έχουν την έγγραφη άδεια των γονιών τους.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα για την εστίαση και το αλαλούμ με τα παιδιά, σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή της θα γίνουν αρκετές αλλαγές.

«Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις», όπως είπε και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή θα πρέπει να παίρνει γρηγορότερα τις αποφάσεις.

Όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν υπάρχει ερημιά όπως υπήρχε τις τελευταίες μέρες δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό και να στέκονται εκεί και να περιμένουν.

«Επομένως θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται».

Διαβάστε επίσης

Γώγος για σχολεία: Δύσκολα θα πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο – Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα σε 1 μήνα

Κρήτη: Τουρίστας μέθυσε και έπεσε στα βράχια

ΕΟΔΥ: Τα σημεία που θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Keywords
Τυχαία Θέματα