Πάφος: Συνάντηση Φαίδωνος με Συμβούλιο της Ευρώπης

Θέματα που αφορούν την πρακτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο η Κύπρος υπέγραψε από το 1988, συζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία περίπου ώρα, ο κ. Φαίδωνος μετέφερε στα Μέλη της Επιτροπής τις εμπειρίες του Δήμου σχετικά με την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Τοπικών Αρχών, ενώ κλήθηκε

και εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την επικείμενη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κύριος ρόλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η προώθηση της δημοκρατίας και η βελτίωση της διακυβέρνησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και η ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης των τοπικών αρχών, με επίκεντρο τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κογκρέσο, μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης, διενεργεί τοπικές επισκέψεις «παρακολούθησης» με σκοπό την αξιολόγηση της συμμόρφωσης των κρατών με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα